zondagsonrust

Sinds het opstaan, zijn er twee zaken die door mijn kop spoken:
1. De foto links. Die foto is een aanvulling op Bob Dylan in Nederland (1965 - 1978), blz. 153.
2. De regel 'do Not create anything, it will be misinterpreted' uit Dylans 'Advice for Geraldine on her miscellaneous birthday'.

Er is geen connectie tussen de foto & het citaat, behalve dan dat ze beide in mijn kop zitten. Er hoeft niet altijd een connectie te zijn.

Het is zondag, het is half elf. Omdat het zondag is, is dat nog redelijk vroeg in de ochtend.
Ik kende vroeger een gezin dat iedere zondag in de stad ging brunchen. Ik heb dat nooit begrepen. Eten is een noodzakelijk kwaad, zonde van de tijd. Tijd die beter besteed kan worden.

Het is zondag. Ik brunch niet. Ik heb tijd te besteden. Naast de computer ligt een stapel oude afleveringen van Hitweek, NME, Rolling stone, enz. enz. In iedere aflevering staat Dylan, ik moet het allemaal nog verwerken. Daar zou ik mijn tijd aan kunnen besteden.

Ik moet nog eens schrijven over de foto's in de songboeken van Shot of love en Knocked out loaded. Dat voornemen is er sinds gisteravond, gisteravond zijn beide songboeken door mijn vingers gegaan.

Gisteren is er veel door mijn vingers gegaan, zoals de zin 'the Shot of love alternative tape has not only additional words to "Watered down love" and an additional take of "Heart of mine", but a cello on "Lenny Bruce"!' (TWM 178) Zo'n zin roept de behoefte op om te horen.

Het is zondag. Ik heb tijd te besteden. Maar tijd is net geld, je kunt het maar een keer uitgeven.
Voor ik beslissingen neem, staar ik nog even naar die foto & denk ik aan het advies aan Geraldine.

4 opmerkingen:

Unknown zei

Vandaag was ook hier een dag met zondagsonrust. We zijn gedeeltelijk aan het uitburgeren. Dus overtollige meubels etc van zolder halen. Deels naar de stort, deels naar de kringloopwinkel, deels in de verkoop. Oude stukken Lundia schijnen geld op te leveren. Maar dat oude Dylan song book waar ik al tijden naar op zoek ben, heb ik nog niet gevonden. (sic) Hoop niet dat ik bij een eerdere uitburgeringsactie heb weggedaan. :-(.

tom zei

Dat oude stukken Lundia gelijk staan aan harde cash, is nieuw voor mij. Maar dan, ik heb geen Lundia te verpatsen.
Welk oud songbook gaat het om, als ik vragen mag?
Zie, ik ben nogal nieuwsgierig van aard & durf daar best voor uit te komen...

Unknown zei

t'sja het is een oud song book uit de jaren 60 , toen mijn absolute leeftijd nog correspondeerde met mijn werkelijke leeftijd. Teksten , wellicht in stencil format? Bruine kaft, met haardos van Dylan. Zo herinner ik mij het , maar we weten dat werkelijkheid en herinering met de tijd uit elkaar lopen. Heb al eens bij de Slegte gekeken of het daar te koop was. Maar nog een resultaat.

Unknown zei

nog geen resultaat ipv een resultaat.