Dylan kort #484

Oud stuk teruggevonden: Verdient Bob Dylan de Nobelprijs voor Literatuur? door Hans Walraven.
De band The Vision of Johanna, opgericht in 2010 in Bergen op Zoom.
Meer over Tom Jones die Dylan onttroont.
Gaat Frits een boek schrijven over Dylan?
Vergeet niet het stuk hieronder over The Cambridge companion to Bob Dylan te lezen.
Gisteren, bladerend door de archieven, kwam ik de foto links tegen in een oude aflevering van Muziek expres. Links op de foto staat Allen Ginsberg, dichter. Zijn lied September on Jessore road, opgenomen in 1971 met Dylan op piano, orgel en gitaar, werd op 9 april 2007 door Roel Bentz van den Berg op de Nederlandse radio uitgezonden. Op de 4 cd boxset Holy soul jelly roll van Allen Ginsberg is het nummer ook te vinden, maar dan in een afwijkende versie. De basistrack, aldus het boekje bij Holy soul jelly roll, is een onuitgebrachte opname uit 1971 - met Dylan - aangevuld met opnames uit 1983, gemaakt in de Melkweg, Amsterdam.
De tekst en bladmuziek van September on Jessore road is o.a. te vinden in het boek Collected poems 1947 - 1980 van Allen Ginsberg. Voor de achterflap van dit boek schreef Dylan: Ginsberg is both tragic & dynamic, a lyrical genius, con man extraordinaire and probably the single greatest influence on American poetical voice since Whitman.
Dylan & Ginsberg, er is meer dan September on Jessore road, veel meer.

aanvulling 13.30:
Meer over deel 9 van The Bootleg series, inclusief mogelijke tracklist, op de (Engelstalige) website van de Examiner (met dank aan André voor de tip).
Op Modern times de achtste open brief van Frits Tromp aan ondergetekende.

Geen opmerkingen: