Meer over tLiedboek

Op 10 januari schreef ik hier over tLiedboek.
Afgelopen zaterdag kreeg ik een uitvoerige e-mail van André De Bruyn aangaande tLiedboek, waaruit ik hieronder een aantal citaten zal opnemen:

Ik was ook redacteur van Tliedboek. Ik ,schreef vooral over Cohen. Ik liet Dylan affaires aan Miel Swillens over, tot zijn positie onhoudbaar werd. Ik herinner mij een debat tussen Miel en mijzelf in tLiedboek. Nadien nam ik over, maar op een andere leest. Meer beschrijvend en interviews met mensen uit de Dylan omgevingt oa. Tom Rush, David Blue; Happy Traum.

Ik werkte voor mijn artikels samen met Marc Van Cauwenberghe en de Nederlandse Dylanoloog Jacques van Son, nu een gewaardeerd hartchirurg gespecialiseerd in
Chirurgie van zuigelingen In nr 56 staat een lang stuk van mij, becommentarieerd door Jacques.

Na tLIEDBOEK werkten we verder samen in Audiovisueel. Niet alleen besprekingen van Dylan ook interviews met mensen rond Dylan (Allen Ginsberg, Eric Andersen, nogmaals Tom Rush,...)

Waar kunt U die boekjes vinden?.

Tliedboek (als nr 2 van de Dylan cajees ooit bestond, ik heb het niet, is het daar) zeker in de universiteitsbibliotheek van de universiteit Gent (Ugent.Be). Er zijn diverse thesissen gemaakt over Dylan. Die moeten daar ter beschikking zijn.


Voor Audiovisueel kunt U terecht bij de Katholieke Filmliga, (verwijs naar een uitgave van cedoc), waar ze u verder kunnen verwijzen waar die gedeponeerd zijn. (ik vermoed KADOC in Leuven) Ze hadden ook een abonnement in de stadsbibliotheek van de stad Gent (ook op tLIEDBOEK) Waar die terecht gekomen zijn , weet ik niet, maar zij kunnen u verder helpen


Vandaag ontving ik nog een aanvullende e-mail van André De Bruyn:

Twee opmerkingen
1) Daar [in tLiedboek 56] staat ook deel 1 van mijn interview met Happy Traum in, dat je volledig kunt lezen ergens in Audiovisueel.

2) Ik schreef dat de teksten van Swillens onhoudbaar geworden waren. Dat komt omdat hij een strikt politieke benadering hanteerde, die helemaal naast de kwestie bleek te zijn. Ik deed het meer beschrijvend, vanuit biografische gegevens die nauwelijks voorhanden waren in de tijd van Swillens, maar dank zij de boeken van Scaduto, Shelton en later Heylin, Spitz en Sounes de Dylan teksten in een beter en juister daglicht lieten zien. Ik probeerde op een voorbarige manier te doen, wat Pichaske in zijn recent schitterend boek Songs from the North Country zo briljant heeft klaar gespeeld.


Met dank aan André De Bruyn voor bovenstaande informatie! Reden genoeg om verder speuren naar afleveringen van zowel tLiedboek als Audiovisueel.

Geen opmerkingen: