Dylan kort #479

Bob Dylan op het Newport Folk Festival 1965 op Radio 1 (uitzending gisteren, via streaming audio hier te beluisteren, of hier). Voor de gebruikers een iPod en / of iTunes: deze uitzending van OVT is nog niet als podcast te downloaden in de iTunes Store, maar ik verwacht wel dat dat binnenkort mogelijke zal zijn, aangezien podcasts van voorgaande aflevering van OVT wel in de iTunes Store zijn te downloaden.
In Museum RockArt in Hoek van Holland is tot 25 september een tentoonstelling te zien over popfestivals vanaf de jaren zestig, met o.a. aandacht voor het Isle of Wight festival waar Dylan in 1969 (en niet in 1968, zoals het bericht vermeldt) optrad, zie hier.
Vandaag 13 jaar geleden kwam Er is leven na de dood - een cover / bewerking van Dylans Death is not he end, van Freek de Jonge & Stips de Nederlandse top 40 binnen. Vandaag 47 jaar geleden speelde Dylan voor het eerst op het Newport Folk Festival, zie hier en hier.
Voor de èchte freaks / verzamelaars: in de Trouw van stond een puzzel waarvan één van de omschrijvingen van een te zoeken woord was: Popmusicus wiens "Blowin' in the wind" het volkslied van de Amerikaanse beweging voor burgerrechten werd (5), zie hier.
De 10 beste films van decennium 2000 met op de vijfde plaats Wonder boys, op Film 1. [De film Wonder boys heb ik in de bioscoop gezien. Het was de eerste en enige keer dat ik heb meegemaakt dat bezoekers in de pauze vertrokken. Zij vonden blijkbaar de film tegenvallen, ik vond (en vind) de film zéér vermakelijk.)

Geen opmerkingen: