Dylan kort #480 - aanvullingen

Ernst Jansz over zijn Dylan-vertalingen bij Met het oog op morgen. Meer over het album Dromen van Johanna van Ernst Jansz op Altcountry forum.
Meer covers: Tom Jones.
Oud bericht: vertaling van enkele regels van Stuck inside of Mobile with the Memphis blues again.
Vergeet niet hieronder de stukken te lezen over de nieuwe releases.
Searching for a gem heeft sinds kort een facebook-pagina, zie hier. Op Searching for a gem wordt gewaarschuwd voor nep-releases van een aantal Dylan lp's (vinyl dus), het gaat om nagemaakte Amerikaanse release van Time out of mind (op zwart vinyl, alleen te onderscheiden van het origineel via het matrix-nummer) en mono-persingen op rood vinyl van Bringing it all back home en Highway 61 revisited.

1 opmerking:

Rob zei

Deze zgn. namaak-releases heten in verzamelaarskringen "counterfeits". Counterfeits zijn niet nieuw, ze bestaan al sinds de jaren '50. In feite zijn het meestal heel geslaagde replica's van de (zeldzame) originelen. Ook van Dylan zijn er counterfeits in omloop, met name singles uit de meer exotische landen. De bekendste Dylan counterfeit is de 12" promo 4 Songs from Renaldo & Clara. Geperst van dezelfde matrijzen als het origineel, dus dan maakt het uiteindelijk niet zoveel uit wat je hebt.