Dylan kort #478

Morgen is het 45 jaar geleden dat Bob Dylan tijdens het Newport Folk Festival met electrische gitaar en begeleidingsband het podium op kwam. OVT besteedt hier morgenochtend, tussen 10 en 11, aandacht aan. Zie hier. In de rechterkolom op deze pagina kun je nog een aantal links vinden naar oude uitzendingen over Dylan. Met dank aan Tjeerd voor de tip!
ik heb al vaker links naar de website van Bibman opgenomen in een Dylan kort, maar nog niet naar alle berichten over Dylan op Bibmans site. Een inhaalslag, bij deze.
Een stuk over On the road van Jack Kerouac, beginnend en eindigend met Dylan. Dit boek behoort absoluut tot één van mijn favoriete boeken, een boek dat ik ooit - hoe toepasselijk - begon te lezen op de achterbank van een rijdende auto. Twee dingen over On the road: ten eerste is dit boek een deel van een groter geheel, een schakel in een serie romans, en ten tweede was Dylan niet tevreden met On the road en heeft hij een nieuw 'portret' van Neal Cassady onder de titel Visions of Cody.
Op 4 augustus begint Dylan aan een tournee door Amerika. Vanaf nu kunnen de formulieren op The Never Ending Pool ingevuld worden.

Geen opmerkingen: