Dylan kort #422

Vast voor in de agenda, de film No direction home wordt op 11 oktober vertoond. De vertoning wordt voorafgegaan door een inleiding van de schrijver Ronald Ohlsen.
the heart door Alja Spaan.
Bill Mensema (schrijver van Fietsen met Bob Dylan) in Benali met boeken.
In 1995 kwam de cd-rom Highway 61 interactive op de markt, een cd-rom geheel gevuld met Dylan. Zo kun je door Greenwich Village wandelen, een kijkje nemen in een Columbia studio en backstage rondneuzen tijdens het 30th anniversary concert. Virtueel allemaal, maar toch. Een leuk speeltje.
En al wandelend door Dylan's verleden, kom je muziek- en filmfragmenten tegen. Ik heb heel wat uren 'verspeeld' aan deze cd-rom.
Maar ja, op een gegeven moment werd de computer met Windows 95 vervangen door een computer met Windows 98 en toen bleek deze cd-rom ineens niet meer te werken. Highway 61 interactive is toen naar zolder verhuisd. Opgeborgen en uiteindelijk vergeten.
Het is dat Rob mij een vraag stelde over deze cd-rom, anders had Highway 61 interactive nog steeds in het stof gelegen.
Afgelopen weekend heb ik het schijfje dus weer eens tevoorschijn gehaald. En ook op mijn huidige pc (Windows XP) draait de cd-rom alles behalve vlekkeloos, maar beter dan op de vorige pc. Bovendien is de vaardigheid op de computer wat beter geworden in de loop der jaren en dus zat ik binnen no time in de directories op de cd-rom te zoeken naar allerlei leuks.
Dat deze cd-rom bijvoorbeeld een afwijkende versie van I shall be free no. 10 bevat, was ik allang weer vergeten. Of de negen fragmenten van de sessies voor Like a rolling stone, of de twee stukjes aan elkaar geplakte film van One too many mornings en Queen Jane approximately, opgenomen in de Supper club in 1993, of Medicine sunday, of... enfin, te veel om op te noemen.
Conclusie is dat het de moeite loont om die oude cd-rom weer eens uit het stof te halen, in je cd-rom speler te schuiven en eens door al die verschillende bestanden op het schijfje te bladeren. Zorg er wel voor dat je Quick time player op je computer heb geïnstalleerd.
Weten wat waar staat op de cd-rom? Kijk dan even hier.

Geen opmerkingen: