Dylan kort #409

En nog maar eens het niet doorgaan van de concerten in China, hier en hier.
Vergeet niet hieronder de recensie van Woman + country, geschreven door Frits, te lezen. Deze recensie staat ook op Frits' eigen weblog: Modern times.
Koffietijd! De beste liedjes over koffie, aldus Wipneus en Pim.

Gisteravond, zoals ik schreef in Dylan kort #408, vol enthousiasme begonnen in het boek van John Nogowski. Maar nog voor ik blz. 30 heb bereikt, heb ik al flink de pest in.
Over de single Mixed up confusion schrijf Nogowski (blz. 16): The B side of the single, "Corrina, Corrina," has not been re-released. A later version of the same song was included on [en nou komt het] "Another Side of Bob Dylan."
Jeuk krijg ik hier van, enorme jeuk. Dit soort simpele feitjes moeten gewoon kloppen.
Nog eentje: volgens Nogowski is het nummer House carpenter, te vinden op The Bootleg series vol. 1, een outtake van zowel het album Bob Dylan als van The Freewheelin' Bob Dylan. Hoe kan één en dezelfde opname een outtake zijn van twee verschillende albums?
Een vergissing, toch? Maar dan, zowel Walls of red wing als Paths of victory, weer beide te vinden op The Bootleg series vol. 1, zijn volgens Nogowski outtakes van zowel The Freewheelin' Bob Dylan als The Times they are a-changin'.
Niks vergissing, gewoon het huiswerk niet goed gemaakt.
Hoe serieus kan ik Nogowski dan nog nemen? Wanneer ik dat ook nog lees dat volgens Nogowski Chimes of freedom niet meer is dan een poging om een onweersbui te beschrijven, leg ik het boek maar even weg voor ik het uit frustratie tegen de muur smijt.

Geen opmerkingen: