Dylan kort #409 - aanvullingen

Een ander kant van Bob - over Another side of Bob Dylan - op BelkerBlog.
Twitter: hier.
Recensie van de cd The Village. A celebration of the music of Greenwich village met daarop vijf nummers van Dylan door anderen, op file under.
Vanaf maandag 12 april t/m vrijdag 16 april iedere dag tussen 6 en 6 uur op radio 2 de 50 toppers van 2, dat is Dylan en 49 anderen :-))
En om nog even door te zeuren over John Nogowski (zie Dylan kort #409), op blz. 39 blijkt Mr. Tambourine man op The Freewheelin' Bob Dylan te staan. Tsja...
Zo nog even verder lezen in het boek van Nogowski met kant 2 van Bringing it all back home op de koptelefoon: Mr. Tambourine man, Gates of Eden, It's alright, ma (I'm only bleeding en It's all over now, baby blue. Tussendoor kan ik dan wegdromen, over hoe ik mijn eerste Bringing it all back home [onder de titel Subterranean homesick blues] kocht in een boekwinkel vol tweedehands boeken en een bakje platen. Tussen de 15 en de 20 jaar geleden. Ik moest 5 gulden betalen. Met de jonge dame die toen achter de kassa stond, ben ik nu getrouwd. Bij thuiskomst de plaat gedraaid, uiteraard eerst kant 1 en daarna kant 2. Na die eerste draaibeurt heb ik een week lang de plaat niet meer van de platenspeler gehaald, zelf niet meer omgedraaid, alleen maar kant 2 gedraaid.
Nu, tussen de 15 en 20 jaar later, heb ik nog steeds de neiging om op de vraag wat is de beste Dylan? te antwoorden met kant 2 van Bringing it all back home.
Vraag het me morgen nog een keer, misschien geef ik wel weer hetzelfde antwoord.
Misschien.

2 opmerkingen:

Karl zei

Misschien moet dat een rubriek worden: Onnoemelijke Stomme Fouten in Boeken over Dylan :D Toegegeven, een erg catchy afkorting is het niet, OSFIBOD, maar daar valt vast en zeker iets op te verzinnen. Te beginnen met het boek van Nogowski, in ieder geval, want dit is toch wel behoorlijk gênant.

yapyap zei

En leuk voor je vrouw dat het ergens tussen de 15 en 20 jaar terug is dat je haar voor het eerst zag! :-)
Maar mooi verhaal!