Dylan kort #411

Dylan's Mighty Quinn door Manfred Mann op Back to the sixties.
Vandaag 49 jaar geleden trad Dylan op als voor programma voor John Lee Hooker in Gerde's Folk City.
Gisteren een paar uur in de trein gezeten, genoeg tijd om na te denken over o.a. het voorstel van Karl in zijn reactie bij Dylan kort #409 - aanvullingen om een nieuwe rubriek te starten met de titel Onnoemelijke stomme fouten in boeken over Dylan [OSFIBOD]. In Dylan kort #410 schreef ik nog dat ik hier wat terughoudend over dacht aangezien zo'n rubriek snel gevuld zal worden met zeurverhalen. Maar in de trein, gisteren, begon ik steeds meer voor Karl's voorstel te voelen. Niet zozeer als rubriek, maar eerder als een onderdeel van Dylan kort. Ik ben het met Karl eens dat zijn voorgestelde titel voor de rubriek niet catchy is en ook de voorgestelde afkorting is het net niet. En dus, hobbelend in de trein met niets om handen behalve mijn eigen gedachten, kwam ik op het idee om een onnoemelijk stomme fout in een boek over Dylan voortaan maar een Nogowski te noemen, naar de auteur waar het mee begon.
Thuis gekomen las ik de reactie van Karl bij Dylan kort #410. [Dank daarvoor] Ik ben het met Karl's opmerking eens dat er mogelijkheden zijn. En dus gelijk maar een Nogowski uit het boek van de naamgever:
De auteur heeft nogal moeite met het verschil tussen de albums The Freewheelin' Bob Dylan en Bringing it all back home. Beweerde hij op blz. 39 al dat Mr. Tambourine man op The Freewheelin' Bob Dylan staat (zie Dylan kort #409 - aanvulling), op blz. 76 doet hij er nog een schepje bovenop en blijkt Bob Dylan's 115th dream óók op The Freewheelin' Bob Dylan te staan. Je zou bijna denken dat het album, met de titel The Freewheelin' Bob Dylan maar met de nummers van Bringing it all back home bestaat. Hoe zou dat album er uit zien? Misschien zo:


Tijd om de platenbeurzen, marktplaats en e-bay af te speuren...

1 opmerking:

Karl zei

Uitstekende naamgeving, Tom! En ook een prachtig Nogowskietje, in deze Dylan Kort.