Dylan kort #410

Allereerst dank aan Karl, Yapyap en Nanne voor de achtergelaten reacties. En dank aan moon j. voor het sturen van een link naar Dylan kort #409 - aanvullingen naar Expecting rain. Na het lezen van de reacties, mijn reactie. Karl: ik heb wel eens overwogen om inderdaad een serie berichten zoals je voorstelt te plaatsen. Groot nadeel daarvan is, dat het al snel zeurverhalen worden. Ik twijfel nog. Om je op te warmen: een aantal jaren geleden vond ik in de Volkskrant een zin van negen woorden over Dylan met daarin drie fouten. Ik zal wel een keer zoeken, bewust artikel moet nog ergens in de archieven zitten.
Yapyap: Dank voor het compliment. Mijn vrouw was 15 a 20 jaar geleden nog gewoon mijn buurvrouw. Ze tipte mij over deze boekwinkel. Ik kan het je nog sterker vertellen: ze bleef 'gewoon mijn buurvrouw' tot ze een paar jaar later naar het buitenland verhuisde. Door de briefwisseling, met veel Dylan-citaten, ontstond de liefde.
Nanne: het is inderdaad absurd dat veel websites nieuws kritiekloos overnemen. In de archieven een paar honderd berichten uit kranten en tijdschriften, het gros bevat dezelfde typering: Bob Dylan de protestzanger... Om nog maar te zwijgen van de fouten, zoals het noemen van nummers die helemaal niet gespeeld zijn in een recensie van een concert.
Twitter: hier en hier.
Weinig nieuws vandaag, alleen twee maal twitter en nog enkele berichten over de afgelaste concerten in China. Maar dan, deze berichten zijn (wederom) kopieën van eerdere berichten en dus heb ik geen link meer opgenomen. Ik heb al vaak genoeg hetzelfde bericht gelezen.
Er staat een mooi weekend voor de deur. Mooi weer en veel Dylan. Ik zit op rozen.

1 opmerking:

Karl zei

Je hebt gelijk dat een rubriek zoals ik die voorstelde algauw zeikerig over kan komen, maar dat valt vrij eenvoudig te vermijden door die stukjes met veel spot en humor te schrijven. Zolang de toon vrolijk blijft, is het gewoon lachen om de stomme fouten van anderen, zonder daarbij over te komen als een zuur mannetje.

Maar het staat je natuurlijk vrij om helemaal zelf te beslissen of je een dergelijke rubriek wilt starten of niet. Mij lijkt het in ieder geval wel leuk (met mate, dat wel), maar voel vooral geen druk iets dergelijks te doen: je blog is al top zoals 'ie nu is! Ik zou willen zeggen: ga gewoon zo door!