Het singles boek #1

In het boekje van de vorig jaar verschenen verzamelaar Dylan zaten een groot aantal afbeeldingen van singles, zowel fotohoesjes als labels vanuit de hele wereld. Als liefhebber / verzamelaar van Dylansingles was dit heerlijk om te zien.
Nu bij de luxe editie van Tell tale signs zit het bladerboek The collected single sleeves met daarin afbeeldingen van picturesleeves uit de collectie van David Eckstrom. Een fantastisch boek, helemaal in mijn straatje.
Het doorbladeren van The collected single sleeves bracht me op het idee om af en toe eens een singletje uit mijn eigen collectie op de weblog te zetten, gewoon voor het (eigen) plezier...
Soms zal het een scan zijn van een fotohoes, andere keren van een single in een labelsleeve. Want laten we niet vergeten dat we in Nederland verwend zijn, in Nederland zijn, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Engeland en Amerika, alle Dylansingles in een fotohoes verschenen.
Dat neemt niet weg dat, althans naar mijn mening, een groot aantal singles in labelsleeve net zo oogstrelend zijn als de fotohoesjes.
Tot slot, voor een overzicht van (bijna) alle Dylansingles (en meer) inclusief scans kan de liefhebber surfen naar de fantastische website searching for a gem.

Maggie's farm

Nederlandse persing van de single Maggie's farm / On the road again (CBS 1781) uit februari 1967. De single kwam, volgens het boek Hitdossier niet in de Nederlandse hitlijsten terecht.
Het is de eerste Nederlandse fotohoes voor een Dylansingle in kleurendruk. Gek genoeg is voor het ontwerp de foto van de hoes van het album Highway 61 revisited (1965) gebruikt, terwijl beide nummers op deze single afkomstig zijn van het album Bringing it all back home (1965) - welke in Nederland werd uitgebracht onder de titel Subterranean homesick blues.
De achterzijde van de fotohoes bevat reclame voor negen andere CBS-releases.

2 opmerkingen:

Peerke zei

Dit heeft niets met de hoesjes te maken, maar ik denk dat het je wel kan interesseren: http://expectingrain.com/discussions/viewtopic.php?f=6&t=31911&sid=8390d1a6e74d30771f7961407056ec71

tom zei

Hoi Peerke,

Dank voor de interessante link, is een mooie aanvulling op het stuk over The Man in the long black coat, hier: http://bobdylaninnederland.blogspot.com/2008/08/man-in-long-black-coat.html

Tom