Dylan kort #993

'Adeste Fideles': Zie hier.
Christmas in the heart: de originele versies, zie hier.
Christmas in the heart: de originele versies, zie hier. (inderdaad, hetzelfde anders) [met dank aan Dirk voor de tip]
Eindejaarslijsten: (een selectie) hier en hier en hier.
Beroemdheden en hun 'poëzie': Zie hier.

Tweede Kerstdag leent zich uitstekend voor een iets trager begin dan het begin van Eerst Kerstdag. Eerst maar eens de opgestapelde afwas van gisteren wegwerken terwijl de kerstaflevering van Dylans Theme Time Radio Hour draait.
Aaaah, die kerstaflevering van Theme Time Radio Hour. Pen en papier liggen klaar om het recept dat Bob Dylan later in de uitzending zal geven op te schrijven. En vergeet vooral niet even op te letten wanneer Dylan vertelt hoe hier in Nederland Santa Claus heet, of wanneer hij uitlegt waar de naam Christmas Carol vandaan komt. Nog even afgezien van het feit of het klopt, is het een mooi verhaal, dat verhaal over de Christmas Carol.
Ik mis het wel een beetje, moet ik bekennen, Theme Time Radio Hour. Die tijd waarin iedere week een nieuwe uitzending opdook en ik luisterde, voor het eerst sinds jaren, naar de radio. En dan al die muziek, muziek waarvan ik het overgrote deel nog nooit eerder had gehoord.
Er ligt een dag vol ruimte voor me, misschien moet ik die tijd maar gebruiken om naar nog wat meer afleveringen van Theme Time Radio Hour te luisteren. Ik heb er nu al zin in, maar eerst de rest van de opgestapelde afwas wegwerken.

Geen opmerkingen: