Dylan kort #402

Cover: Don't think twice, it's all right in een Nederlandse vertaling op Steven Blom personal blog.
Alja Spaan: een gevouwen deken.
Onderstaande setlist van vandaag is de laatste van de huidige tournee. Eind mei begint de nieuwe tournee van Dylan door Europa.
Starend naar de setlists van de nu net afgesloten tournee - ik heb het al eerder geschreven - vind ik weinig verrassends in de songkeuzes. Opvallend is wel het grote aantal (redelijk) recente nummers.
Met het lange weekend voor de deur - bijna dan - hoop ik wat meer toe te komen aan het luisteren naar Dylan (zie Dylan kort #401). Of dat ook lukt, zal de tijd moeten leren.
Is iemand trouwens nog bij de Dylan-avond geweest op 13 maart in de Smurf? Laat me weten hoe het geweest is.
De dame op de foto rechts naast Dylan is Scarlet Rivera, de violiste die door Dylan - aldus de legende - van de straat werd geplukt om mee te spelen op Desire. Dit album heeft, mede dankzij de bijdrage van Rivera, een uniek geluid. Een album dat ik al lang niet meer gedraaid heb. Waarschijnlijk omdat ik in het verleden dit album letterlijk grijs heb gedraaid. Het wordt tijd om Desire weer eens te draaien, al is het alleen voor de schoonheid van Isis en Oh sister en One more cup of coffee en Sara. Desire is een album vol vrouwen, kijk maar naar de vier genoemde titels, luister naar de muziek: Scarlet Rivera en Emmylou Harris.
Desire is het album dat na Blood on the tracks kwam en Blood on the tracks is simpelweg een van de beste albums uit Dylan's oeuvre. Daar heeft Desire last van.
Het contrast tussen (het geluid van) Blood on the tracks en Desire is groot. I.p.v. het succes van Blood on the tracks te herhalen, maakte Dylan Desire.
Maar dan, we zijn inmiddels zo'n 35 jaar verder, 35 jaar om aan het idee te wennen.

And your pleasure knows no limits
Your voice is like a meadowlark
But your heart is like an ocean
Mysterious and dark.

Geen opmerkingen: