Dylan kort #400 - komkommertijd


Alja Spaan: Ik wil eigenlijk hier zijn.

setlist 26 maart 2010:
01. Leopard-skin pill-box hat
02. Lay, lady, lay
03. Just like Tom Thumb's blues
04. Every grain of sand
05. Summer days
06. Sugar baby
07. Tweedle dee and Tweedle dum
08. Make you feel my love
09. Honest with me
10. Po' boy
11. Highway 61 revisited
12. I feel a change comin' on
13. Thunder on the mountain
14. Ballad of a thin man
(encore)
15. Like a rolling stone
16. Jolene
17. Blowin' in the wind

Starend naar bovenstaande setlist zijn er een paar dingen die opvallen: 1. het vervangen van All along the watchtower door Blowin' in the wind als laatste nummer; 2. Just like Tom Thumb's blues dat Dylan zowel in 2007 als in 2009 - concerten rond Pasen - in Nederland speelde. Is dit nummer op de setlist gekomen vanwege het aanstaande Pasen? 3. veel 'recente' songs, songs vanaf Time out of mind (1997).
Het is een broodmagere aflevering van Dylan kort, er zijn niet meer (Nederlandstalige) links. Of, ze zijn er wel, maar ik heb ze niet gevonden.
De afgelopen dag Dylan a retrospective; revised edition van Graig McGregor herlezen. Ik blijf dit een aangenaam boek vinden, korte stukken van verschillende auteurs. In Nederland is een eerdere versie van dit boek - met enkele wijzigingen - uitgegeven onder de titel Over Dylan. Over Dylan bevat dus uit het Engels vertaalde stukken over Dylan die eerder in tijdschriften, kranten, enz. hebben gestaan. Nog nooit is er een boek als Dylan a retrospective verschenen met stukken van Nederlandse journalisten / schrijvers. Een gemis, mits de selectie van de stukken goed gedaan is.

Geen opmerkingen: