Dylan kort #364

Bob Dylan exposeert kunst op de website van De Standaard.
Just like Tom Thumb's blues op Slike's digital home.
Jaren na de mars op L.A.R.S., over The March on Washington en het optreden in het Witte Huis. [Dank voor de verwijzing naar deze blog!]
De allereerste Dubbelelpee? Zie hier.
Bob Dylan exposeert kunst [herhaling van het stuk uit De Standaard] op Artist lover.
De video van Dylan's optreden in het Witte Huis is inmiddels ook te bekijken via het youtubekanaal van PBS, zie hier.
In performance at the White House: a celebration of music from the civil rights movement zal niet op dvd uitgebracht worden, omdat Obama in de uitzending te zien is, mag de opname namelijk niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden.
Volgens de website van The Examiner moest / wilde (?) Dylan kiezen tussen drie nummers voor zijn optreden in het Witte Huis: Blowin' in the wind, The Times they are a-changin' en Chimes of freedom. Uiteindelijk koos Dylan dus, een minuut of twintig voor hij het podium op moest, voor The Times they are a-changin'. Volgens diezelfde website wordt er gespeculeerd over de gitaar waarop Dylan speelde, deze zou Dylan geleend hebben van Neil Young, de gitaar zou ooit eigendom zijn geweest van Hank Williams.
Ergens anders op het internet las ik dat de gitaar waarop Dylan speelde mogelijk dezelfde gitaar is waarop hij tijdens de March on Washington op 28 augustus 1963 speelde.

Geen opmerkingen: