Dylan kort #1017

Radio Harlingen heeft je hulp nodig: Voor een uitzending rond Bob Dylan wil Radio Harlingen tips ontvangen om zodoende een unieke radio-uitzending rond Dylan te kunnen maken. Zie hier.
How Many Roads, de film van Jos de Putter over fans van Bob Dylan maakt deel uit van de NPS Doc Themaweek Golden Groupies. Die thema week is van 31 mei t/m 6 juni. Zie hier.
Hadewych Minis & ZO! Gospel Choir zongen in de uitzending van 3 mei van Pauw & Witteman Bob Dylans 'I shall be released'. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik geen liefhebber van covers van Dylans nummers, maar deze versie van 'I shall be released' mag er zeker weten, zie hier. [met dak aan Simon voor de tip!]
Dit filmpje deed mij gelijk denken aan het album Dylan's Gospel door The Brothers and Sisters uit 1969. Dat album is onlangs door het label Light in the Attic Records opnieuw uitgebracht op lp en cd, zie hier.
Mart Smeets schrijft in de VARA Gids van deze week over de cd Going Back Home van Wilko Johnson en Roger Daltrey. Op die cd staat een cover van Dylans 'Can you please crawl out your window?' Smeets: '(...) de Dylan-song "Can you please crawl out your window" krijgt van beide grootmeesters van weleer zo'n lading mee dat Dylan trots mag zijn ooit zo'n onbekend liedje te hebben geschreven.' [met dank aan Simon voor de scan!]
Going Back Home wordt overigens ook besproken in de nieuwe aflevering van fanzine Isis. Dat tijdschrift viel vandaag door mijn brievenbus.
Neil Young: Een derde cover: Neil Youngs nieuwe album A Letter Home bevat een coverversie van Dylans 'Girl from the North country', zie hier. [met dank aan Ton voor de tip]
Sollicitatie: 

Geachte Bluewall Media,

Ik ben een nette, goedlachse man. Sommige mensen zouden mij zelfs een 'harde werker' willen noemen. In mijn huidige baan voel ik me niet meer zo op mijn plaats. Vanwege niet nader te noemen redenen voel ik mij bijzonder aangetrokken tot uw bedrijf. Via deze weg wil ik dan ook graag solliciteren naar een baan bij Bluewall Media. 
Ik wil best onderaan de ladder beginnen, als conciërge of zo. Als er maar mogelijkheden zijn om op te klimmen, tot archivaris. Ik hoef niet veel te verdienen. Indien ik mijn vrouw en kinderen van onderdak en voedsel kan voorzien, ben ik tevreden.

Hopende spoedig van u te horen,

Tom Willems

Voor wie zich afvraagt waarom deze brief, zie hier. [met dank aan Ton voor de tip!]

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Bluewall Media, ik ben met pensioen en kan direct beginnen. Wat is uw adres?

Simon

Anoniem zei

De cover van Hadewych Minis deed mij denken aan de uptempo gospel-versie die Dylan op 20 januari 1986 bracht tijdens de allereerste "Martin Luther King Day" in Washington. Er circuleren naast audio- ook video-opnamen van deze uitvoering.

Floater

Anoniem zei

en zij verzamelden schatten en borgen ze weg en het licht scheen daarop niet...

prediker in de vertaling van hans altena
;-)

Anoniem zei

Vooruit Hans, ik heb even gezocht op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=mvuBUSd8V0Q

Groet,
Floater :-)

hans altena zei

okay Floater! je hebt mijn dag gemaakt met een lach en een mooi filmpje: LET IT BE Released, en mooi om Dylan te zien soleren en weer een nummer totaal anders brengen, en dat in de donkere tachtiger jaren waarin hij zelf zegt de weg kwijt te zijn geraakt, maar schijnen deed zijn ster nog altijd tussen de wolken door