Dylan kort #1015

'Like a rolling stone': De kladblaadjes die Bob Dylan heeft gebruikt tijdens het componeren van 'Like a rolling stone' zullen binnenkort geveild worden. (Het woord 'kladblaadjes' klinkt misschien wat oneerbiedig, de veiler gebruikt dan ook het woord 'manuscript', wat inderdaad een veel beter woord is.) Het veilinghuis schat dat de vier velletjes papier zo'n 1 miljoen dollar kunnen opbrengen. Zie hier. [met dank aan Herman voor de tip]
Met dank aan Alja's dochter: in het radioprogramma Today op BBC Radio 4 is ook aandacht geschonken aan de aanstaande veiling. De uitzending kan hier beluisterd worden (vanaf 1 uur, 7 minuten, 50 seconden). Ook Radio 1 zond gisteren een kort stukje uit over de aanstaande veiling, luister hier.
Het artikel rechts komt uit de Volkskrant van vandaag [met dank aan Herman]
Wie wil bieden, dat kan hier.
'De schilderijen van Bob Dylan' is een kort filmpje van de NOS over het ontstaan van de Drawn Blank Series uit de tekeningen in het boek Drawn Blank. Zie hier.
NRC Handelsblad van 25 april bevat een uitvoerig artikel over een dichter. In dit stuk onder andere: 'Deze dichter heeft de complete literaire traditie in zich opgezogen, van de bijbelse profeten tot Majakovski, van Oud-Engelse raadsels tot de elegieën van Rilke, van de Occitaanse troubadours tot de blues van Bob Dylan.'
Ik had die krant al lang bij het oud papier gegooid zonder dat bovenstaande mij was opgevallen. Gelukkig wees Alja mij hier op (en heb ik de krant weer uit de papierbak gehaald).
Maar over welke Nederlandse dichter gaat bovenstaand citaat? Antwoorden niet op een briefkaart, maar via het plaatsen van een reactie bij dit bericht. (Er zijn geen prijzen te winnen, behalve de eeuwige roem voor degene die het eerst het goede antwoord geeft.)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zou het Gerrit Komrij kunnen zijn??

vr. groet Henk de B.

tom zei

Sorry, Henk. Het is niet Gerrit Komrij.
Dylan komt in ieder geval in twee boeken van Komrij voorbij, in Inkt; kapitale stukken 2 blz. 139 en Trou moet blijcken blz. 279,280.

groet,
Tom