Bob Dylan in the Netherlands 1965 - 1978

In februari 2008 ben ik met deze weblog over Bob Dylan begonnen omdat ik vond (en vind) dat er veel te weinig over Bob Dylan wordt geschreven in het Nederlands. Met deze weblog hoopte ik mijn steentje bij te dragen. Vanuit het werken aan de weblog (en vooral de gedachte achter die weblog) ontstonden de eerste plannen bij mij om ook boeken over Bob Dylan te schrijven. Dat resulteerde in april 2011 in mijn eerste boek de Bob Dylan aantekeningen, en in datzelfde jaar in Bob Dylan in Nederland 1965 - 1978. Met name dit tweede boek beschouw ik (tot nog toe) als mijn voornaamste bijdrage aan datgene wat ik met het beginnen deze weblog als doel heb gesteld: er moet meer over Bob Dylan in het Nederlands geschreven worden. Niet alleen is Bob Dylan in Nederland 1965 - 1978 in het Nederlands geschreven, het boek gaat ook over de ontvangst van Bob Dylan in Nederland van zijn eerste hier uitgebrachte single in 1965 tot en met zijn eerste concert op Nederlandse bodem in 1978.

Toen ik een paar maanden geleden te horen kreeg dat Bob Dylan in Nederland 1965 - 1978 in een Engelse vertaling uitgegeven zou worden, zag ik daar de ironie wel van in. Tegelijkertijd vervult dit mij uiteraard met trots. Immers, nooit eerder werd een in het Nederlands geschreven boek over Bob Dylan in het Engels vertaald en in Amerika, Canada en Engeland uitgegeven.

De afgelopen maanden ben ik druk geweest met het voorbereiden van deze uitgave. Zonder de morele steun van Rob, Arie en 'mevrouw Tom', was me dit niet gelukt. Speciale dank gaat uit naar Simon Blokker. Zonder zijn hulp zou deze vertaling een stuk minder geslaagd zijn geworden.

Bob Dylan in the Netherlands 1965 - 1978 is inmiddels te koop via Amazon Amerika, Engeland en Duitsland.

7 opmerkingen:

alja spaan zei

wauw, wat leuk en terecht, Tom!

Ton de Kruyff zei

Mooi Tom, heel mooi.

Anoniem zei

Wat een succes, gefeliciteerd Tom, Fishtruck

hans altena zei

echt iets om heel trots op te zijn Tom, gefeliciteerd!

Anoniem zei

Super! Bravo! J.J.

Rutger Otto zei

Gefeliciteerd! Mooi hoor.

Anoniem zei

Go West, Young Man!

Simon