TLiedboek

Eerder schreef ik hier, hier en hier over TLiedboek. De twee eerder beschreven afleveringen van TLiedboek zijn op A5-formaat en in één van de twee staat het eerste deel van het zogenaamde dylan kajee. Ik heb inmiddels begrepen dat een tweede deel van dit dylan kajee nooit verschenen is.
Gisteren viel TLiedboek 56 (sept-okt 78) door mijn brievenbus (met dank aan André!). Dit TLiedboek 56 is op A4-formaat en bevat een aantal zéér interessante stukken voor de Dylan-liefhebber.
Allereerst het eerste deel van een interview, door André de Bruyn, met Happy Traum, welke o.a. zegt: Weet je dat Dylan nergens stond tot hij met rock 'n roll begon? Hij had wel een stelletje volgelingen, maar dat was niets vergeleken met het aantal dat Peter, Paul en Mary achter zich had. Bob Dylan verdiende zijn brood met het geld dat hij kreeg van de liederen die Peter, Paul and Mary van hem zongen.
Achterin het blad staat een interessant stuk, van William Ploegaert, over de film the Last waltz. Dit stuk laat de lezer (bijna) met nieuwe ogen naar de film kijken.
Maar de klapper van dit TLiedboek is toch wel het zes & half pagina's tellende stuk van André de Bruyn - inclusies 'Enkele bedenkingen' van Jacques van Son - over Dylans concerten in 1978 in Rotterdam en Parijs, en Dylans toen recent verschenen album Street legal. André de Bruyn is (terecht?) kritisch over Dylans concerten in 1978 en hij staaft zijn mening met goede argumenten. Het een en ander wordt weer in perspectief getrokken door de 'bedenkingen' van Jacques van Son. Doordat in het eerste deel van het stuk André de Bruyn gedegen en ongezouten zijn mening geeft en vervolgens groot genoeg is om aan het eind van het stuk de 'bedenkingen' van Jacques van Son te dulden, ontstaat een zeer lezenswaardig stuk over Dylan anno 1978.
Het artikel is geïllustreerd met enkele foto van Dylan op het podium in Rotterdam (door E. Van Gasse) en Parijs (door Jacques van Son).
Een pracht aanwinst!

Geen opmerkingen: