Self portrait, The Bob Dylan collections & de afwezigheid van mevrouw Tom

'Mevrouw Tom' is er niet, ze moet werken. Over een paar uur is ze er weer, maar een paar uur is lang als 'mevrouw Tom' er niet is.

Rob stuurde mij gisteren een e-mail. Hij schrijft dat Self portrait zoals die is opgenomen in The Bob Dylan 70's collection een geremasterde versie is. Het was mij nog niet opgevallen. Ik heb de cd wel gehoord, maar blijkbaar nog niet beluisterd.

En terug: The Bob Dylan 70's collection is een box met 10 cd's, sinds april 2010 te koop in de webwinkel van de Volkskrant. In deze box zitten Self portrait, New morning, Pat Garrett & Billy the kid, Planet waves, Blood on the tracks, The Basement tapes (2 cd), Desire, Street legal & Slow train coming. Al deze albums, m.u.v. Self portrait & Pat Garrett & Billy the kid, zijn door Sony in de afgelopen paar jaar in een geremasterde versie uitgebracht.

Self portrait is dus in een geremasterde versie in dit boxje - & alleen in dit boxje - uitgebracht, zo schrijft Rob & als Rob dat schrijft, geloof ik hem. Hij heeft goede oren voor dit soort zaken.

Maar hoe zit het dan met Pat Garrett & Billy the kid? Is die plaat ook geremastered voor opname in The Bob Dylan 70's collection? Ik weet het niet, ik moet luisteren, niet alleen horen.

De laatste keer dat ik de webwinkel van de Volkskrant bezocht, in april om the Bob Dylan 70's collection te bestellen, stond er in de informatie over deze release alleen dat Self portrait nooit eerder in Nederland op cd was uitgebracht. Onzin natuurlijk, wat ik toen oop hier op de blog heb geschreven. Sinds april is de informatie over The Bob Dylan 70's collection op de webwinkel van de Volkskrant aangepast. De nieuwe informatie lijkt de ontdekking van Rob te bevestigen.

In april 2009 zat ik op één van de ongemakkelijke houten stoeltjes in de Heineken Music Hall. Naast mij 'mevrouw Tom' & samen wachtten we tot Dylan & band het podium zouden beklimmen om o.a. Man in the long black coat & Tough mama te spelen. Schuin voor ons zat een man de Volkskrant van die dag door te bladeren. Over zijn schouder zag ik in die Volkskrant een paginagrote advertentie voor The Bob Dylan 60's collection. De dag ná het concert heb ik die box besteld via de webwinkel van de Volkskrant. Dat was april 2009. In april 2010 volgde The Bob Dylan 70's collection & sindsdien vraag ik me af of in april 2011 The Bob Dylan 80's collection zal volgen & welke albums daar dan in zullen zitten. Als de ingeslagen weg voortgezet wordt, zal het boxje de studioalbums bevatten. Dat zijn dus Saved, Shot of love, Infidels, Empire burlesque, Knocked out loaded, Down in the groove & Oh mercy. Maar dat zijn maar zeven cd's, i.p.v. de gebruikelijke tien. Zouden deze zeven worden aangevuld met Real live & Dylan & the Dead? Of met de drie cd's van Biograph?

Het is - in gedachten - al bijna april. Misschien komt er wel niks.

'Mevrouw Tom' is er niet, ze moet werken. Ik mijmer nog maar wat verder over The Bob Dylan 80's collection. Door te mijmeren heb ik geen ruimte in mijn kop om te piekeren. Piekeren is één van mijn kwaliteiten, helaas.


Geen opmerkingen: