Suze Rotolo op Crossing border festival


Op 21 november werd Suze Rotolo tijdens het Crossing Border festival geïnterviewd door Harry de Winter. Aangezien ik zelf niet naar het festival toe kon, maar wel nieuwsgierig was naar hoe het Suze Rotolo op Crossing Border was vergaan, heb ik haar een e-mail gestuurd met een vijftal vragen.
Op één vraag, de vraag naar hoe ze Crossing Border had ervaren, kreeg ik antwoord:

Tom,

I truly appreciate your thoughtful words about my memoir.

The CROSSING BORDER festival was great; it was an honor to be invited. The highlight was the interview I had with Harry de Winter and that Steve Earle was able to stop by and do a song before he rushed off for his own gig.

Salutes,

Suze

Ik kan niet genoeg blijven benadrukken wat een fantastisch boek A Freewheelin' time van Suze Rotolo is, eenieder die het nog niet gelezen heeft, kan ik aanraden dit boek aan te schaffen en te lezen. In iedere Dylanbiografie wordt over Suze Rotolo geschreven, in dit boek schrijft ze haar eigen verhaal.
Helaas is A Freewheelin' time (nog) niet in een Nederlandse vertaling verschenen, het lijkt mij dat hier nog een kans ligt voor een Nederlandse uitgeverij.

Is er iemand wel op het Crossing Border festival geweest? Een kort verslagje van het interview met Suze Rotolo zou ik zeer waarderen, net als een antwoord op de vraag welk nummer Steve Earl heeft gespeeld.

2 opmerkingen:

Erik zei

Dag Tom,
Waarschijnlijk heb je zelf de blog al bekeken. Op http://shaketown.blogspot.com/ werd een relaas geschreven (op 25 november)over Suze Rotolo op het Crossing Border Festival. Het betreft wel een interview dat werd afgenomen door Kristien Hemmerechts. Wat vind ik het jammer dat ik er niet bij kon zijn (druk, druk, druk,..je kent dat wel).
Ik vind het welk straf dat jij een e-mailtje hebt ontvangen van Suze Rotolo. Het gaat hier wel om dé Suze Rotolo waar ik tijdens mijn puberteit verliefd op was. Of was het de foto van de Freewheelin' Bob Dylan die me raakte? Het blijft voor mij nog steeds de mooiste elpeehoes die er bestaat. De foto is genomen op de hoek van Jones Street and West 4th street in Greenwich Village. Hoe de straat er momenteel uitziet kan je zien op http://sleevage.com/10-landmark-albums-that-have-created-landmarks/
De hoezen van Dylan zijn later nooit beter geworden. Alhoewel, ik slik mijn laatste woorden in. Ik heb alles nog eens bekeken en dit zijn toch ook wel heel mooie hoezen:
- Bob Dylan
- The Freewheelin'
- The Times They Are A-Changin'
- Highway 61 Revisited
- Blonde On Blonde
- Nashville Skyline
- New Morning
- Desire
- Street Legal
- Real Live
- Oh Mercy
- The Bootleg Series Vols.1-3
- World Gone Wrong
- Bob Dylan live’75
- Bob Dylan Live ‘64
- No Direction Home
- Together Through Life
Tijdens dit kerstverlof maak ik tijd om mijn favoriete Dylan -nummers op te lijsten. Ik zal alle elpees/cd nog's beluisteren. Pure ontspanning, ik kijk er naar uit en hou je op de hoogte.
groeten van Erik

tom zei

Hoi Erik,

Dank voor je reactie, een plezier om te lezen. Het verslag op Shaketown heb ik inderdaad gelezen. En het loont de moeite om even te kijken naar de website waar de hoek van Jones Street & West 4th street zoals die er vandaag bij ligt te bekijken (dank voor de link).
Toen het mailtje binnenkwam, zei ik tegen mijn vrouw: "Je raadt nooit van wie ik een e-mail heb gekregen" om haar vervolgens de hoes van "The Freewheelin' Bob Dylan" te laten zien. Ook ik vind het straf.
Mocht je deze dagen rond kerst een mooie lijst weten samen te stellen, laat het me weten, je hebt me nieuwsgierig weten te maken.
Nogmaals dank voor je reactie.

Tom