Dylan kort #1012

Nu ik minder regelmatig afleveringen van 'Dylan kort' samenstel, bekruipt mij zo nu en dan het gevoel dat ik zaken vergeet te vermelden. Zo zijn daar de aangekondigde data voor een tournee door Amerika in april en een speciale uitgave van Rolling Stone geheel over Bob Dylan. En dan is er nog het nieuws dat Steve Hofman werkt aan goed klinkende versie van Bob Dylan's greatest hits vol. II (zie de reactie bij het bericht 'Struinen' hieronder). Dit album werd - met een iets afwijkende tracklist - hier uitgebracht onder de titel More Bob Dylan greatest hits, maar dat zal voor de gemiddelde bezoeker gesneden koek zijn.
Ergens in die chaotische kop van mij vind ik een herinnering aan het lezen van een recensie van dit album. Die recensie werd in 1971 geschreven, maar ik las 'm vele jaren later (dat moet ook wel, in 1971 wist ik nog niet dat Bob Dylan bestond. Sterker nog: ik wist nog niet eens dat ik nog niet bestond). De recensent van dienst (naam? verdwenen uit het geheugen) prijst het album aan, maar klaagt over de slechte kwaliteit van de Nederlandse persing van dit album.
O ja, rond Pasen komt het boek Heart shoots uit. In dat boek is een bijdrage van Bob Dylan te vinden. De grote vraag is wat die bijdrage zal zijn. Ondanks het zoeken heb ik geen antwoorden. Ik weet het gewoonweg niet. Dat komt nog wel, later.
Vanmiddag kwam ik in een vers gekochte dichtbundel (van John Schoorl) Dylan tegen.
En dan was er nog het telefoontje van mijn vader, een dag of twee geleden. Hij meldde een stukje in de krant te hebben gelezen, iets over Dylan en jodelen. Hij heeft het voor me uitgeknipt, het ligt op mij te wachten.
En iets in mij zegt dat er meer is.
Had ik al geschreven over de man in de boekwinkel, een week of twee geleden, die vertelde dat er een nieuw boek over Dylan binnenkort zal verschijnen? (Natuurlijk heb ik gevraagd om welk boek het gaat, maar dat wist hij niet meer. Mijn gok: deel 2 van de Ian Bell-biografie)
En ik weet zeker dat er meer moet zijn, maar het wil maar niet boven komen drijven. Misschien morgen, misschien niet.
Om de chaos van de woorden een beetje te compenseren, nog maar een scan van een fanzine (net als bij 'Struinen', hieronder), dit keer uit de zomer van 1979.


Geen opmerkingen: