Ansichtkaart

Niet ieder bericht dat ik hier plaats hoeft serieus te zijn, soms wil ik ook gewoon wat plaatsen om de lol die ik er zelf om heb (in de hoop dat lezers dezelfde lol ervaren). Dit is zo'n bericht.
Terwijl dochterlief een lang geleden opgenomen Barbie-film kijkt, luister ik door de koptelefoon naar 'Idiot wind', niet één keer, maar een aantal malen. Verschillende versies.
Met de schoonheid van dat nummer nog in mijn hoofd, maak ik scans om te versturen naar een andere Dylan-liefhebber.
Na het maken van de laatste scan voor die andere Dylan-liefhebber komen de twee dingen samen: 'Idiot wind' en scans.
Het was even zoeken, ik moet het ding inmiddels jaren in huis hebben. Soms kijk ik er wel naar, om even te kunnen glimlachen. Het is dan ook te absurd voor woorden. Ik heb het over een in Polen gemaakte ansichtkaart waarover een dun laagje plastic zit. In dat dunne laagje plastic zitten groeven en wanneer je die groeven onder de naald van een platenspeler legt, zou je Dylans 'Idiot wind' moeten horen.
Ik heb deze ansichtkaart nog nooit onder een naald gelegd. Wel een andere, soortgelijke Poolse ansichtkaart. Het werkt niet echt lekker.
Stel je voor, je bent jarig en je vindt deze ansichtkaart in je brievenbus. Fantastisch toch? Dat lullige beestje op de voorzijde, met feestmuts en taart (één kaarsje...) en op de achterzijde de vermelding dat de groeven die over de buik van dat beestje lopen Dylans 'Idiot wind' bevatten.
Om niet in mijn eentje lol te beleven aan het staren naar deze ansichtkaart, leg ik 'm onder de scanner, voor-  en achterzijde, zodat ik het ding hier kan laten zien.
Alvast gefeliciteerd, wanneer je dan ook jarig bent.

Geen opmerkingen: