Het singles boek #5


Engelse persing van de single Can you please crawl out your window? / Highway 61 revisited (CBS 201900) uit januari 1966 in labelsleeve.
Can you please crawl out your window? verscheen nooit op een regulier Dylanalbum. Uiteindelijk werd de song in 2001 op The Essential Bob Dylan gezet en dan alleen op de Europese 36-tracks editie, niet op de Amerikaanse 30-tracks editie.

Met dank aan Brickbat (zie "reacties") voor de aanvullingen. Geheel terecht toont Brickbat aan dat ik, als het om de officiële release van Can you please crawl out your window? gaat wat steken heb laten vallen. In tegenstelling tot Brickbat prefereer ik de monoversie van Can you please crawl out your window?

2 opmerkingen:

Peerke zei

Dylan kwam in een interview ooit met deze boutade: "Ik kan me niets herinneren van toen ik kind was. Volgens mij was iemand anders dat kind."

Overigens heeft Boudewijn de Groot ook hetzelfde probleem. Ook hij wordt nog steeds als protestzanger bestempeld.

Brickbat zei

Can you please crawl out your window verscheen al eerder op een album, nl. in 1985 op "Biograph". Verder zijn alle officieel uitgebrachte versies van dit nummer, t/m de laatste release op de compilatie "A Musical History" van The Band aan toe, helaas allemaal in mono, terwijl er een hele mooie stereo versie van bestaat. Deze laatste echter is tot nu toe maar 2 keer gebootlegd, nl. op de 14-cd box "1965 Revisited", en begin dit jaar nog op "The Genuine Bootleg Series Vol. 4".