Dylan kort #74


Bovenstaande recensie van het optreden van Jacob Dylan in de Melkweg op 16 oktober, gaat meer over pa Bob Dylan dan over zoon Jacob Dylan. In het stuk worden vier songs van pa Dylan genoemd, en slechts twee van zoon Dylan. Alles wat zoon Jacob doet wordt vergeleken met pa Bob. De conclusie van Jan Vollaard: Een groot gitarist is hij niet, maar met zijn versie van de Wallflowers-hit One headlight bewees hij dat hij zelf een bescheiden popklassieker op zijn naam heeft staan, uit de tijd (1996) dat hij meer platen verkocht dan zijn vader. Bij elkaar bleef het optreden wat vlak en braaf, precies al die dingen die Bob Dylan niet is. Jacob Dylan heeft in de popmuziek een vakkundig métier uitgestippeld, maar hij mist de vonk om tot de echte groten te gaan horen. (Jan Vollaard in NRC Handelsblad 17 oktober 2008)
Jacob Dylan in de Melkweg, hier.
Theme time radio hour seizoen drie, aflevering twee: Money, part 2. Op Bergmeister.
Peter Storm speelt o.a. Dylan.
John Lee Hooker (en een beetje Dylan) op de weblog van Alex.
My back pages op Country rock & Altcountry.
Three cats and a dog spelen o.a. Dylan.
Tell tale signs op de website van Oor. (Om het gehele artikel te kunnen lezen, dient men abonnee te zijn. Maar wie abonnee is, hoeft het stuk niet meer online te lezen...) Tell tale signs komt binnen op nummer 9 in de Moordlijst.
Peerke schrijft verder over the Beatles, deel 5 gaat over George Harrison, uiteraard komt ook de samenwerking ussen Harrison en Dylan aan bod.

Geen opmerkingen: