Trail Of The Buffalo

"(...) some sort of intoxicant seems to give an unusual edge and presence to many of Dylan's vocals at The Hague (...)
The Hague is a good show, but its other high points (including a soulful 'Mr. Tambourine Man,' a spirited 'Shelter From The Storm,' and a particulary pleasing electric 'I Don't Believe You') are overshadowed by a remarkable electric (i.e. full band) performance of 'Trail Of The Buffalo.'"
Paul Williams - Bob Dylan Performing Artist 1986 - 1990 & Beyond; Mind Out Of Time.

Op zolder, tegen de schuine wand hangt een poster van Bob Dylans enige concert in Den Haag. Dat concert was op 10 juni 1989, vandaag dertig jaar geleden. Die poster is gigantisch.
Ik was niet bij dat concert. Ik wist niet eens dat Bob Dylan een concert gaf in Den Haag op die tiende juni. Tot op de dag van vandaag doet dat pijn.
Ik zou er veel voor over hebben om alsnog, met terugwerkende kracht bij dat concert aanwezig te kunnen zijn. Om die legendarische "Trail Of The Buffalo" te horen, niet achteraf op een opname van dat concert, maar direct, in het moment dat het gespeeld werd, die avond in Den Haag, vandaag dertig jaar geleden.
Dat gaat uiteraard niet meer lukken en dus rest mij deze avond niets anders dan dagdromen.
Ik wens u mooie dromen, dag of nacht. Minstens net zo mooi als mijn exemplaar.

[met dank aan Joep]

4 opmerkingen:

Frans zei

Dylan ziet eruit als een of andere verwilderde duivel op die foto. Wel leuk dat Edie Brickel and the New Bohemians genoemd worden op het affiche, ze hadden destijds een hit met What I Am en dat vond ik heel erg leuk, ook al heb ik er nooit een plaat van gekocht. Waren zij het voorprogramma?

Edo zei

Ik was er bij die dag. Zelfs zo enthousiast na het concert dat ik ben doorgereden naar Brussel. Ergens onderweg op een parkeerplaats een beetje geslapen. In Brussel rond 7 uur een parkeergarage binnengereden om me te oriënteren. Bleek dat ik er niet eerder weer uit kon dan 9 uur. In het drukke zondagse verkeer naar Vorst Nationaal gereden. Waar ik aan de kassa nog een kaartje kon bemachtigen. En vervolgens van nog een concert van Dylan mogen genieten.
Zelf heb ik pas later weet gehad van de concerten in 1984. Nog geen internet, of nog geen lid van een fanblad (Isis) om de vooraankondiging te zien. Zal wel in de krant hebben gestaan, maar dat heb ik toen blijkbaar gemist.

tom w zei

Volgens mij was Edie Brickel inderdaad het voorprogramma.
Mooi verhaal, Edo.

Henk zei

Ook ik was er bij. Mijn 5e Dylan show (na 2x Rotterdam 1984 en 2 x Temples in Flames 1987: Dortmund en Rotterdam). Ik vond de Den Haag show gelijk geweldig. Nog steeds in mijn top 3 à 5. En inderdaad Edie Brickel in het voorprogramma.
Ik kom uit Heerenveen en wij waren er vroeg, om een uur of 12. Vooraan is nu eenmaal het leukst. Wij waren niet de eersten, want er stonden nog een paar. En die kwamen ook uit...Heerenveen! Ik kende ze niet, terwijl ze een straat verder op woonden. Tja. Sinds die tijd hebben we gezamenlijk veel Dylan shows gezien. Binnenkort weer 2 in Duitsland: Braunschweig en Mainz.