Street legal


Afgelopen weekend kwam ik bovenstaande advertentie in mijn archief tegen. Een heerlijk gedateerd ogende afbeelding. Nou moet ik bekennen dat Street legal niet mijn album is, ik draai Street legal zelden, het 'klikt' niet tussen dit album en mij, al kan ik van een nummer als Señor (tales of Yankee power) wel genieten.
Wie bewijst mijn ongelijk en schrijft een vlammend betoog over de schoonheid van Street legal? Inzendingen kunnen naar tom_dylan@hotmail.com (bij voorkeur als word-document in de bijlage). Inzendingen zal ik hier publiceren.

1 opmerking:

Thomas zei

Street Legal, ikzelf heb er een haat/liefde verhouding mee. Ik hou niet van Dylan met backing vocals en ben ook al niet zo gek van die late jaren 70 sound. Twee serieuze elementen dus waarom ik Street Legal aan de kant zou laten liggen.

En toch heb ik er iets mee, niet zozeer als compleet album maar met twee nummers die bij mijn alltime dylan favorites staan, nl Changing of the guards en Senor.

Changing of the guards is misschien wel Dylan's sterkste performance op een studio album en bij de tekst krijg ik altijd een gelijkaardig gevoel dat ik heb bij Desolation Row en Vissions Of Johanna. Je probeert de tekst te vatten en net op het moment dat je denkt dat je het hebt glipt deze weer weg.
En dan luister je opnieuw.

Senor vind ik niet zo sterk op de plaat maar live is het steeds één van mijn favorieten.

Dus Street Legal blijft een raar verhaal voor mij. Ik begin er dikwijls maar raak zelden tot op het eind.