Dylan kort #271

Op de digitolle grieze staat reeds een recensie van Fietsen met Bob Dylan.
Vincent Byloo over Christmas in the heart.

Het is de laatste jaren (bijna) gebruikelijk om nieuwe Dylan-releases in een standaard en een luxe-uitvoering op de markt te slingeren. De luxeversie van "Love and theft" (2001) bevatte een extra cd met 2 nooit eerder uitgebrachte nummer, de luxeversie van The Bootleg series vol. 5 - live 1975 (2002) bevatte een extra dvd.
The Bootleg series vol. 6 - 1964 (2004) en The Bootleg series vol. 7 - No direction home: the soundtrack (2005) zijn uitzonderingen en werden niet in een luxeversie uitgebracht.
Modern times (2006) werd met een extra dvd uitgebracht.
De verzamelaar Dylan (2007) werd als enkele cd uitgebracht, als enkele cd met bonusdisc met daarop 2 versies van Most likely you go your way (and I'll go mine), als driedubbelcd en als driedubbelcd in luxe verpakking.
The Bootleg series vol. 8 - Tell tale signs (2008) werd naast de standaard dubbelcd-versie ook nog uitgegeven als enkele cd en als driedubbelcd inclusief boek.
Together through life (2009) werd met een extra dvd en cd uitgebracht.
Bijna alle luxeversies van Dylanalbums bevatten extra muziek en / of beeld, de enige uitzondering is de driedubbelcdversie van Dylan (2007) in luxe verpakking.
En nu, met Christmas in the heart, is er wederom een luxeversie te verkrijgen. Maar deze luxeversie van Christmas in the heart is naar mijn idee wel de minst aantrekkelijke van de afgelopen jaren. Geen extra muziek of beeld. De luxeversie van Christmas in the heart heeft als extra een slipcase en een handvol kerstkaarten inclusief enveloppe. Let wel: deze kerstkaarten bevatten allen dezelfde afbeelding, de afbeelding van de voorzijde van de hoes van Christmas in the heart.
De luxeversie van Christmas in the heart had naar mijn idee heel wat aantrekkelijker kunnen zijn wanneer platenmaatschappij Sony bijvoorbeeld een dvd met de videoclip van Must be Santa had toegevoegd, of de kerstaflevering van Theme time radio hour op cd.
Maar dan, misschien ben ik wel te verwend met alle luxeversies van de afgelopen jaren om de luxeversie van Christmas in the heart op waarde te kunnen schatten.

Geen opmerkingen: