Dylan kort #1096

Als Een Zwerfkei: Eerder meldde ik dat uitgeverij Nijgh & Van Ditmar deze maand een bloemlezing vol Dylan-poëzie (titel: Als Een Zwerfkei) zou uitbrengen. De uitgave van deze bloemlezing lijkt te zijn uitgesteld tot begin september.
Dylan, Cash, And The Nashville Cats, de net verschenen dubbel-cd, is voor Dylan-liefhebbers vooral aantrekkelijk vanwege de niet eerder uitgebrachte versie van "If Not For You". Ik heb de cd inmiddels in huis en ik moet zeggen dat die niet eerder uitgebrachte versie van "If Not For You" aardig is, maar zeker niet wereldschokkend. Het is dezelfde take als op Another Self Portrait, maar een iets andere mix en met steel guitar. [met dank aan Cas]
Op deze cd staat ook het nummer "If You Don't Like Hank Williams" door Kris Kristofferson. Dat nummer begint met: "I dig Bobby Dylan and I dig Johnny Cash". In die eerste tekstregel wordt aardig de opzet van Dylan, Cash, And The Nashville Cats samengevat.
Old Crow Medicine Show: Eerder schreef ik hier over "Wagon Wheel" van Old Crow Medicine Show. Na wat speurwerk blijkt "Wagon Wheel" niet het enige Dylan-nummer van de sessies voor Pat Garrett & Billy The Kid dat Old Cow Medicine Show heeft bewerkt voor eigen gebruik. Op het album Remedy van Old Crow Medicine Show staat "Sweet Amarillo".

Vergeet niet de bijdragen van Ed en Jochen hieronder te lezen.

Geen opmerkingen: