Dylan kort #239

Allereerst dank aan allen die een reactie bij Bericht #500 hebben achtergelaten.
Onderhond heeft een nieuwe mixtape gemaakt, allemaal Dylan, tenzij anders vermeld (& zelfs dan is het nog Dylan).
Godzoeker geeft wel een héél originele berichtgeving m.b.t. de agente die Dylan niet wist te herkennen.
Meer (Nederlandstalige) Dylan-links biedt het internet niet vandaag.
Door alle 'drukte' rond Christmas in the heart ben ik helemaal vergeten te melden dat Denny Freeman Dylan's tourband heeft verlaten. Waarschijnlijk zal hij vervangen worden door Charlie Sexton (of had ik hier al wel melding van gemaakt? Ik begin te twijfelen... Beter twee keer dan helemaal niet). We zullen zien (horen) hoe dat uitpakt, de nieuwe tour begint op 5 oktober in Seattle.
De hele dag zingen de regels
I got a poison headache,
But I feel all right.
uit Pledging my time door mijn kop. Goede regels voor deze dag, voor mij.
Speelde Dylan Pledging my time niet tijdens het concert in Brussel in 1987? Dat concert dat begon met Desolation row? Even Olof's files raadplegen, het klopt. Een concert om weer eens uit de mottenballen te halen, opnieuw te luisteren. De foto is tijdens dat concert gemaakt, niet door mij.
Van deze tournee door Europa in 1987 bestaat wel een aardig fotoboek, Temples in flames van Georg Stein. Het boek is uitgegeven door Palmyra en als ik me niet vergis wordt het nog steeds op de website van Isis te koop aangeboden. Mocht je interesse hebben, moet je even kijken in de online store.
Om misverstanden te voorkomen, de hier geplaatste foto staat niet in Temples of flames.
Dylan heeft Pledging my time niet zo vaak live gespeeld, vier keer in 1987, twee keer in 1989, drie keer in 1990, acht keer in 1995, drie keer in 1996, een keer in 1997 en een keer in 1999, aldus Olof's files.
O ja, en dan verscheen Pledging my time ook nog op de B-kant van de single Rainy day women #12 & 35 in een edit, een ingekorte versie - botte bijl werk.

Geen opmerkingen: