Bob Dylan, the illustrated biography - eerste indruk

Op 1 september maakte ik melding van het nieuwe boek Bob Dylan, The illustrated biography van Chris Rushby. Het boek viel net door mijn brievenbus en blijkt wat anders te zijn dan ik aanvankelijk dacht.
Het boek is niet zozeer een biografie, ondanks de titel, maar veel meer een fotoboek met bij de foto's korte, begeleidende teksten. De ondertitel van het boek luidt A unique collection of 200 classic, rare & unseen photographs. De foto's zijn voor het merendeel in zwart / wit afgedrukt, ook een aantal foto's die ik eerder in kleur gezien heb. Het gros van de foto's behoord tot de categorie classic uit de ondertitel. Er staan zeker rare & unseen foto's in, maar niet zoveel als de ondertitel doet vermoeden. De foto's die ik nog nooit gezien heb, zijn op één hand te tellen.
De foto's zijn over het algemeen mooi afgedrukt op bijna paginavullend formaat (het boek is ongeveer 26 x 26 cm). Gelukkig geen foto's over twee pagina's waardoor een deel van de foto wegvalt door de naad.
De focus ligt voornamelijk op de jaren zestig en in dit deel zijn dan ook foto's te vinden die eerder werden afgedrukt in Forever young van Douglas R. Gilbert en een aantal foto's van John Cohen.
De afgedrukte foto's zijn goed gekozen, vooral in de eerste helft van het boek. Naarmate het boek dichter bij het 'heden' komt, vind ik de keuze wat discutabeler. Er zijn betere recente foto's van Dylan te vinden dan de hier afgedrukte.
Het aantal foto's van The Rolling thunder tour is opvallend laag.
Maar gezien de prijs van dit boek - ik heb 22,45 euro exclusief verzendkosten betaald voor de gebonden versie - is dit fotoboek een goede aanwinst.
De enige echt grote misser aan dit boek, vind ik, is dat de namen van de verschillende fotografen bij het gros van de foto's niet is opgenomen.

Geen opmerkingen: