Christmas in the heart: fragmenten te beluisteren

Op de website van Amazon zijn van alle vijftien nummers van Christmas in the heart fragmenten van 29 seconden te horen. Het is wel aardig om even naar te luisteren, om een indruk te krijgen.
Mijn eerste indruk? Christmas in the heart is alles wat ik vreesde dat het zou zijn, zoete kerstkoek. Daarmee wil ik niet zeggen dat het een slecht album is, alleen niet mijn ding. Dit klinkt in mijn oren niet zozeer als een Dylan-album, als wel een kerstplaat waarop Dylan de vocalen voor zijn rekening neemt. Het enige nummer dat, na het beluisteren van de fragmenten op de website van Amazon, een positieve indruk op mij maakte is The Christmas blues, waarschijnlijk ten eerste omdat het niet als een kerst-nummer klinkt, ten tweede omdat Dylan's vocalen sterk klinken en ten derde omdat - in ieder geval in het fragment - die irritante achtergrondzangers en zangeressen ontbreken.
Ik hoop dat ik er naast zit en dat Christmas in the heart uiteindelijk een geweldige kerstplaat blijkt te zijn, maar aan de hand van de gehoorde fragmenten vrees ik het ergste.

3 opmerkingen:

yapyap zei

Tja, het is geen Together Through Life, dat is wel duidelijk.
Vanmorgen met afschuw een paar fragementen gehoord op mijn werk. Vanavond toch maar alles geluisterd. En ben wel positiever, want volgens mij is het een leuke kerstplaat. Tuurlijk het blijven kerstliedjes en is het is zoet met de achtergrondzangeressen en de arrangementen. Maar hoort dat niet bij een kerstalbum?
Dat is bij Elvis, Bing Crosby, Nat King Cole, Ray Charles en al die anderen toch niet anders? Volgens mij sluit Dylan hiermee goed aan bij een oude Amerikaanse traditie van dit soort albums. En als je het zo beschouwd (en niet als een nieuwe Dylan) dan kan het nog wel eens verasend goed zijn!

Joost Horsthuis zei

Tja, van TTL naar dit, in minder dan zes maanden! Ik zie er de humor wel van in. Maar om vanaf half oktober kerstmuziek te gaan draaien?? Ik moet nog zien of ik dat opbreng.
En inderdaad, het is alles wat je er van kon vrezen. Dat maakt het, mijns inziens, ook wel weer schitterend. Benieuwd of het ook live wordt gespeeld (met Charlie voor de extra vocals ;)!).

Floater zei

Moeilijk om je een oordeel te vormen na het beluisteren van samples van 30 seconden. De eerste keer schoot ik hardop in de lach. Maar nadat ik de samples allemaal een paar heb beluisterd ben ik helemaal in de kerstsfeer! En Bob heeft het volgens mij erg naar zijn zin op deze plaat.
Ik kan niet wachten tot het album uitkomt. Toch denk ik niet dat we dit tussendoortje serieus moeten nemen. Bob doet zijn ding en heeft zoals altijd lak aan zijn zogenaamde reputatie.

Waar ik vooral naar uitkijk zijn de reacties op dit album van het popjournaille. Dat wordt echt hilarisch!