opmerkelijke artikelen #6


Ter vergelijking met de artikelen over Dylans concert van 15 juni 1998 van Menno Schenke uit het Algemeen Dagblad en Sjoerd de Jong uit het NRC Handelsblad, hierbij het artikel van Alex Burghoorn uit de Volkskrant van 17 juni 1998. Security onderschat magie Bob Dylan staat er boven het artikel en daar gaat het artikel ook grotendeels over, de security. Alex Burghoorn schrijft nauwelijks over het concert zelf, hij noemt slechts één gespeelde song - Highway 61 revisited - en blijft verder hangen in algemeenheden:
In Rotterdam waren het slordige gitaarspel en de krakkemikkige zang echter als vanouds. (…) Harkerige danspassen verraadden dat Dylan wel in zijn element was. Hij toonde zich zowaar gretig. Opgejut door zijn stug rockende band gierde hij er gitaarsolo na gitaarsolo uit. Niet bijzonder, wel opwindend.
Alex Burghoorn had zijn stukje kunnen schrijven zonder naar de Ahoy' af te reizen, zijn Security onderschat magie Bob Dylan is een zwaktebod en vertelt niets over het concert. Dit is geen recensie, dit is geneuzel.
Later volgen nog de artikelen Ahoy' omarmt Bob Dylan uit de Telegraaf van 17 juni 1998 van Marcel Frost en Tijdloze Dylan jaagt publiek op de stoelen uit Trouw van 17 juni 1998 van Stan Rijven.

2 opmerkingen:

Joost zei

ongeacht de kwaliteit van deze stukken, zeer interessant. Waar haal je die zo vandaan??

tom zei

Hoi Joost,

Dank voor je reactie. De artikelen komen uit mijn eigen papieren 'archief'. In de loop der jaren verzameld en in mappen bewaard. Even onder de scanner en klaar. Ik heb voorlopig nog genoeg voor 'opmerkelijke artikelen', in ieder geval nog 2 recensies van 15 juni 1998. Ik zal ze zo even op de weblog zetten. Verder nog tientallen stukken.