The Bootleg series vol. 8 Tell tale signs - vervolg


Aan de hand van een artikel in de Standaard publiceerde ik hier al een (gedeeltelijke) tracklist voor The Bootleg series vol.8. Hier maakte ik er reeds melding van dat de in de Standaard genoemde songs waarschijnlijk maar deels op de nieuwe release zouden verschijnen.

Het artikel in de Standaard maakte melding van vijf Oh mercy-outtakes, waaronder een piano solo versie van Dignity en God knows. Beide songs zijn terechtgekomen op the bootleg series vol. 8. Het totaal aan Oh mercy-outtakes op the Bootleg series vol. 8 ligt veel hoger, namelijk 7 op de standaard 2cd-versie, plus nog eens 3 op de derde cd van de gelimiteerde versie van de Bootleg series vol. 8 (songtitels van de derde cd van de gelimiteerde editie worden weergegeven in het rood):


Most of the time (#1)
Most of the time (#2)
Dignity (piano demo)
Dignity
Born in time (#1)
Born in time (#2)
Everything is broken
Series of dreams
God knows
Ring them bells


In het artikel uit de Standaard was vervolgens sprake van de originele versie van TV Talkin' song van de sessies voor het album Under the red sky. Deze song is niet op the Bootleg series vol. 8 terecht gekomen.


Van de Bormberg-sessies zouden o.a. Polly Vaughn en Rise again op de nieuwe release terecht komen, biede staan er niet op, wel twee andere titels:


Miss the Mississippi
Duncan and Brady


Van de World gone wrong-sessies zou 32.20 blues op de nieuwe release terecht komen. Dit klopt, daarnaast komt er op de derde cd nog een nummer van deze sessies te staan:


32-20 blues
Mary and the soldier


Het artikel in de Standaard gaf veel aandacht aan de outtakes van de Time out of mind-sessies en noemde drie titels: Girl from the red river shore, Shake sugaree en Mississippi. Van deze drie titels zijn er twee op the Bootleg series vol. 8 terecht gekomen, beide in meerdere versies. Daarnaast zijn er nog een aantal andere outtakes van Time out of mind op the Bootleg series vol. 8 terecht gekomen:


Mississippi (#1)
Mississippi (#2)
Mississippi (#3)
Red river shore (#1)
Red river shore (#2)
Can’t wait (#1)
Can’t wait (#2)
Dreamin’ of you
Marchin’ to the city (#1)
Marchin’ to the city (#2)


Verder noemde het artikel in de Standaard twee demoversies van Modern times, dat klopt, het zijn de volgende twee geworden:


Someday baby
Ain’t talkin’


Tot slot werd in het artikel de reeds eerder officieel uitgebrachte song 'Cross the green mountain genoemd. Dit is niet de enige eerder officieel uitgebrachte song die op the Bootleg series vol. 8 terecht is gekomen:


Huck’s tune
The lonesome river (with Ralph Stanley)
‘Cross the green mountain


Verder verschijnen op the Bootleg series vol. 8 nog twee studio-outtakes:


Can’t escape from you (2005)
Tell ol' Bill (alternative version)


en een handvol live-opnames uit de periode 1992 - 2004:


The girl from the greenbriar shore (1992)
Ring them bells (supperclub 1993)
Cocaine blues (1997)
Tryin’ to get to heaven (2000)
Things have changed (2000)
Lonesome day blues (2002)
High water (for Charley Patton) (2003)
Cold irons bound (2004)
Meer Tell tale signs:

1 opmerking:

ChrisMooreMusic zei

I was blown away by the free download of "Dreamin of You" -- it's actually in the running for one of my favorite Bob Dylan songs. I mean, I loved the seventh Bootleg release, but the less cover songs and the more Dylan originals the better!