Aantekening #6596

Een makkelijk gemaakte denkfout is deze: alle Dylan-gerelateerde paperassen die niet in bezit zijn van particuliere verzamelaars zijn te vinden in The Bob Dylan Archive te Tulsa. 
De New York Public Library, zo las ik vrijdag, is in het bezit van “an original typescript” van Dylans “Changing Of The Guards”.  Dit Dylan-kleinood wordt sinds vandaag samen met manuscripten van Allen Ginsberg, Jack Kerouac en William Burroughs onder de titel You Say You Want A Revolution – Remembering the Sixties tentoongesteld. (zie hier)

~ * ~ * ~ * ~

Oké, zondagmiddag, ik draai de blu spec 2-versie van Shot Of Love. Van dit album krijg ik nooit genoeg. Wat maakt Shot Of Love nou tot een album waar ik steeds weer naar grijp? Ik weet het niet zeker, maar dat rammelende geluid dat zo kenmerkend is voor dit album speelt zeker een belangrijke rol.
Sinds het uitkomen van Trouble No More, het dertiende deel van The Bootleg Series, eind vorig jaar, is Dylans muziek uit de periode 1979 - 1981 hier in huis sowieso bovengemiddeld veel te horen. Hoe is het mogelijk dat mensen met oren aan hun hoofd deze periode als "niet interessant" of "onder de maat" afdoen? Iets wat ik voor de release van Trouble No More regelmatig hoorde, maar sinds het verschijnen van dit dertiende deel van The Bootleg Series eigenlijk niet meer.

Zijsprong: het loont zeker de moeite om het onlangs verschenen boek Trouble In Mind van Clinton Heylin over de jaren 1979 - 1981 in Dylans carrière te lezen. 

~ * ~ * ~ * ~

Voor in de agenda: zaterdag 28 april is er in de DRU Cultuurfabriek te Ulft een Dylan-special met in ieder geval een documentaire in het filmhuis en een optreden van Dylan-coverband Hard Rain. (zie hier)

~ * ~ * ~ * ~

Na Shot Of Love draai ik vanmiddag de op een aangename manier wat vreemde cd-single "Everything Is Broken". Op die single staan vier tracks, samen nog geen kwartier muziek:

1. Everything Is Broken
2. Where Teardrops Fall
3. Dead Man Dead Man
4. Ugliest Girl In The World

"Where Teardrops Fall" is natuurlijk, net als "Everything Is Broken" afkomstig van Oh Mercy. "Ugliest Girl In The World" is afkomstig van Bob Dylans laatste studioalbum voor Oh Mercy: Down In The Groove. En op een soort vreemd verwrongen manier is deze lichtgewicht-song een heerlijke afsluiter van dit mini-album met 4 songs. Maar de meest interessante track op deze cd-single is natuurlijk "Dead Man Dead Man". Dit is niet de versie van Shot Of Love, maar een concert-opname uit 1981. Heerlijk.


Geen opmerkingen: