Chronicles volume 2

Komt dan eindelijk het lang verwachte tweede deel van Bob Dylans autobiografie op de markt? Wie de eerste link van de serie links van vandaag op Expecting Rain bekijkt zou bijna hoop krijgen. Volgens de website waar deze link naar verwijst komt Chronicles volume 2 uit op 31 december 2019. En ook enkele andere webwinkels geven deze datum als de dag waarop Chronicles volume 2 zal verschijnen.
Het is nou net die datum waarom ik niet denk dat Chronicles volume 2 daadwerkelijk binnenkort op de markt komt. Hoe waarschijnlijk is het dat een boek op 31 december, op de laatste dag van het jaar verschijnt? Niet.
Ik denk dat 't veel eerder zo is gegaan: 
In 2004, rond de publicatie van Chronicles volume one, werd Bob Dylan gevraagd of er nog meer delen van zijn autobiografie zouden verschijnen. "Sure," mompelde hij, zich niet realiserende dat er mensen zouden zijn die dit serieus zouden nemen. Een medewerker van uitgeverij Simon & Schuster dacht slim te zijn en vroeg gelijk maar vast een ISBN (9780743478656) aan voor Chronicles volume 2. Als voorlopige datum van uitgave pikte hij maar een datum in de verre toekomst: vijftien jaar na het verschijnen van deel 1. In 2019 dus. Vijftien jaar, dat leek zo ver weg, tegen die tijd zou deel 2 al wel verschenen zijn.

Ik hoop dat ik er naast zit. Ik hoop dat Chronicles volume 2 binnenkort verschijnt. Maar ik verwacht het niet.

1 opmerking:

Steendam zei

Ja, het is niet gebeurd... Volgend jaar misschien! Al weet ik niet wat Dylan nog meer moet zeggen, de briljante flarden uit vol. 1 zijn perfect. Bovendien past het op deze manier ook weer in die rare bevlieging van hem (of zijn marketingsteam) om overal 'volume 1' achter te zetten, zoals bij zijn cd-boxset. De grap werd natuurlijk pas echt grappig toen de cd-boxset van de bootleg series uitkwam zonder onderschrift, en dáár hebben we het einde zeker nog niet van gezien...