Dylan kort #1081

Vergeet niet de bijdrage van Cas hieronder te lezen!

Hunter S. Thompson, Jimmy Carter, Bob Dylan en nog een paar bekende namen: De eerste link op het onvolprezen Expecting Rain vandaag verwijst naar een (Engelstalig) bericht (uit 2012) over Hunter S. Thompson die onder de indruk was van een speech van Jimmy Carter.
Het moge bekend zijn dat Hunter S. Thompson een groot liefhebber is van Bob Dylans muziek. Zijn boek Fear and loathing in Las Vegas is opgedragen aan Bob Dylan. Daarnaast doen een aantal titels van hoofdstukken in dit boek wel erg denken aan nummers van Bob Dylan. In zijn boek Kingdom of fear staat een foto van Thompson en Dylan en - als mijn herinnering mij niet in de steek laat - komt Dylan ook voorbij in zijn boek Hell's angels.
Jimmy Carter - voormalig president van Amerika - kreeg ooit Bob Dylan op bezoek. Daarnaast citeerde Carter uit Dylans 'It's alright, ma (I'm only bleeding)' tijdens zijn Acceptance speech op 15 juli 1976. Beide feiten zijn overbekend in de 'Dylan-wereld' (zie o.a. Robert Sheltons biografie over Dylan). Minder bekend is dat Carter ook over Bob Dylans muziek sprak tijdens een speech op 4 mei 1974 en over die speech gaat het stuk waarnaar Expecting Rain linkt.
Om het helemaal rond te maken:
In het onderste filmpje in het bericht waarnaar Expecting rain linkt, schaart Hunter S. Thompson Jimmy Carter onder één dak met Muhammed Ali en Sonny Barger.
Wacht even: een paar dagen geleden schreef ik hier over een poster in een winkelpand. Op die poster staan Bob Dylan en Muhammed Ali.
In Thompsons boek Hell's angels komt Sonny Barger voorbij. En de link tussen Barger en Dylan? Sla het interview met Bob Dylan in Rolling Stone 1166 er nog maar eens op na.
Quentin Tarantino onder andere over Bob Dylan, zie hier (Engelstalig). [met dank aan Ton voor de tip]
De ongeletterde wanhoop: Een jaar uittrekken voor het luisteren naar Dylan, zie hier, hier en hier.

Geen opmerkingen: