Bob Dylan op de plank

Soms struikel je ineens over een handvol intrigerende zinnen in een stuk dat ogenschijnlijk helemaal niks met die intrigerende zinnen te maken heeft. In een stuk over de (verdwenen opnamen van) de Elfstedentocht van 1997 lees ik de volgende zinnen:

Toen heb ik een ruwe inventarisatie gemaakt van wat er allemaal is, ook bij de radio. Ik heb het “Bob Dylan op de plank” genoemd; want er bleek nog een vergeten opname van hem op de plank te liggen. Zo moeten er nog veel meer unieke dingen rondslingeren.

Een vergeten opname van Bob Dylan op de planken van de VPRO. Wat is dat dan?
Is dat misschien die radio-uitzending uit oktober 1968 waar ik eerder in Bob Dylan in Nederland 1965 - 1978 (blz. 59, 70 -72) en in Luister je nou alweer naar Bobby  (blz. 134 - 138, 172 - 173) over schreef, of gaat het hier om een geheel andere opname?
Het kan natuurlijk ook gaan om die 11 van de 20 terug gevonden afleveringen van Bob Dylan Story, of die uitzending van Hee waarin opnamen van Dylans optreden op het Isle of Wight werden gedraaid. Of...

Ik had heel andere plannen voor de zondagavond, maar nu blijf ik maar malen over 'Bob Dylan op de plank'. Ik vrees dat ik niets anders meer kan dan malen.

Geen opmerkingen: