Dylan kort #1053

The Complete Columbia Album Collection: Een paar dagen geleden betwijfelde ik nog dat deze box op 5 november in de winkels zal liggen. Daarmee heb ik flink de plank misgeslagen. Amazon biedt inmiddels The Complete Columbia Album Collection aan. Releasedatum: 5 november.
Recensie Another Self Portrait op Wanderlust, zie hier.
'Gelsomina volgt Mr. Tambourine man' is een column over Fellini en Dylan. Zeer de moeite van het lezen waard, zie hier.
Ochtendhumeur en brede opklaringen over 'Pretty Saro', zie hier. [met dank aan Josse voor de tip]
Dylan en Smeets: Onderstaande bericht over de column van Mart Smeets in de VARA-Gids roept nogal wat reacties op (met dank aan iedereen die reactie achter heeft gelaten!). Via de e-mail ontving ik een reactie van Ed op de column van Smeets. Deze reactie heeft hij naar de redactie van de VARA-Gids gestuurd. Ed was zo vriendelijk om mij de mogelijkheid te geven zijn reactie hier alvast te plaatsen. Bij deze (met dank aan Ed):

Smeets en Dylan
Mart  Smeets verzuurt. Wat hij vindt van Dylan, moet hij helemaal zelf weten, maar een man die zichzelf niet meer vernieuwt en al jaren hetzelfde paternalistische deuntje mompelt op televisie en in de gedrukte media, kan ik op dit terrein niet meer serieus nemen. Dan nog even de feiten, waarmee Smeets een loopje neemt: het laatste concert van Dylan was niet in Amsterdam, maar twee jaar geleden in Ahoy Rotterdam. Ik stond erbovenop en ik heb Dylan niet een keer met zijn rug naar het publiek zien zingen. In Amsterdam gaf hij, in de Heineken Music Hall, drie concerten in april 2009. Drie concerten, vijftig verschillende songs, driemaal uitverkocht.  Eind oktober staat Dylan wederom tweemaal  in de HMH. Ik zal er zijn en ben blij dat ik deze grumpy old Smeets daar in elk geval niet tegenkom. Om met Dylan te eindigen: That He Not Busy Being Born Is Busy Dying.
Ed van Tellingen , Meppel

Geen opmerkingen: