Dylan kort #1051

Gazet van Antwerpen bevat een recensie (kort) van Another Self Portrait, zie hier.
Keerzijde: 'Political world', geen woord, maar bewegend beeld, zie hier.
Rolling Stone issue 1190 met daarin een recensie van Another Self Portrait ligt inmiddels in Nederland in de schappen van de kiosk. [In de afgelopen paar weken heb ik al een paar keer over deze aflevering van Rolling Stone geschreven, ik zal niet in herhaling vallen]
Mojo 239 (oktober) bevat een door Mat Snow geschreven recensie van Another Self Portrait (één bladzijde + een paginagrote foto). Snow is enthousiast over Another Self Portrait, da's mooi. Zoals zoveel recensies van Another Self Portrait is het veel geschiedenisles en weinig over de daadwerkelijke release.
In dezelfde Mojo staat een paginagrote advertentie van Another Self Portrait en mag Suzi Quatro intelligente dingen zeggen over Dylan: 'If I want to think, I'll listen to Bob Dylan.' Die Suzi komt er wel, ooit. Verder in deze Mojo nog 1 hele zin over Face Value (blz. 20), een schitterende foto van John Hammond, Benny Goodman en Bob Dylan backstage bij de tv-opnamen voor The World of John Hammond op 10 september 1975 (blz. 35) en een door Glyn Brown geschreven recensie (blz. 88) van de soundtrack Inside Llewyn Davis (die pas in november uitkomt).
Op de cover van deze Mojo staat Johnny Cash - morgen is het 10 jaar geleden dat Cash overleed - en voor de Cash-liefhebber is er genoeg moois te vinden in deze Mojo. De inmiddels verplicht geworden 'gratis' cd bij deze Mojo is dan ook gevuld met nummers met een Cash-associatie. Van de 15 nummers op deze cd zijn er in ieder geval 2 interessant voor de Dylan-liefhebber: 'Dark as a dungeon' door Merle Travis - Dylan speelde dit nummer een aantal malen live - en het door Dylan geschreven 'Wanted man' door Nick Cave & The Bad Seeds (zó heb je 'Wanted man' nog nooit gehoord...)
Afbeelding: In de zomer van 2009 vond ik in een bananendoos op een boekenmarkt een tussen 1965 en 1967 gemaakt plakboek vol foto's van en artikelen over Bob Dylan. De afbeelding bij dit bericht is een van de foto uit dat plakboek.

3 opmerkingen:

Cas zei

Prachtige foto. "Het is zaterdagavond, 29 mei 1965, Bob Dylan een uur lang live op de Nederlandse TV. Ademloos kijk ik naar het flikkerende beeld van onze Aristona zwart/wit televisie". Ik droom verder...

tom zei

Cas, reserveer een plek op de bank voor mij. Ik droom mee.
Was het maar waar, had de VARA maar...

Anoniem zei

Dan waren we MTV Unplugged 30 jaar voor geweest!
Frans