Dylan kort #1048

NU.nl: Recensie Another Self Portrait, zie hier. [met dank aan Bert en Frits]
Another Self Portrait in de Belgische hitlijsten: In Vlaanderen komt het album op 10 binnen in de hitlijsten, in Wallonië op 102. [met dank aan Bart]
Jobs, de film: Op de soundtrack van deze film staat Dylans 'Boots of Spanish leather', zie hier. [met dank aan Bart]

Another Self Portrait
Het is vandaag twee weken geleden dat ik de standaard-editie van Another Self Portrait voor het eerst in handen hield. Ik weet niet hoe het jou is vergaan, maar bij mij ging het ongeveer als volgt:
In de aanloop naar de release van dit tiende deel van The Bootleg Series kon ik bijna nergens anders meer over praten dan Another Self Portrait. Uren heb ik zitten speculeren over de hoe 't zou klinken, hoe 't zou ogen en ja, hoe 't zou voelen.
En toen Another Self Portrait dan eindelijk kwam, heb ik me volledig ondergedompeld in de muziek. Dagen lang heb ik niks anders gedraaid of gedacht dan Another Self Portrait
Twee dagen geleden heb ik bewust even afstand genomen van deze nieuwe release. Twee dagen heb ik helemaal niks gehoord van Another Self Portrait. Die twee dagen had ik nodig om even bij te komen van de overweldigende muziek, wat dat is het wel, overweldigend. Die twee dagen afstand dienden naast het bijkomen nog een tweede doel. Dat tweede doel is een poging om de muziek op Another Self Portrait nogmaals met frisse oren te kunnen horen.
Ik heb vanochtend Another Self Portrait voor het eerst sinds de zelfopgelegde stilte weer opgezet, ik ben nu aan het begin van cd 2. En ja, Another Self Portrait is nog steeds overweldigend. En ja, door de stilte hoor ik de schoonheid opnieuw.
Meer en meer, bij iedere keer luisteren, geeft dit album de 'opgesloten' schoonheid prijs. Another Self Portrait is niet alleen bij eerste beluistering overweldigend, maar ook na herhaald luisteren blijven er nieuwe accenten, nieuwe schoonheden aan de oren van deze luisteraar plakken.
Another Self Portrait heeft zich na twee weken luisteren nog lang niet volledig prijs gegeven aan deze luisteraar. Dit tiende deel van The Bootleg Series is bijtertje en een blijvertje.

[De planning is om in ieder geval nog één keer groot uit te pakken over Another Self Portrait met een uitgebreid stuk hier op de blog, over een week of twee, drie.]

Geen opmerkingen: