Dylan kort #343

De trailer van In search of Dylan van Jan Markowski kun je hier bekijken. Deze trailer doet mij verlangen naar meer. Het gegeven, een reis van ruim 600 km om Dylan één vraag te kunnen stellen, staat mij wel aan.
Ben jij ook Dylan-fanaat geworden omdat je je oud voelt, omdat nieuwe muziek niet meer bij je binnenkomt? Zie hier. Ik heb me een kriek gelachen en allerminst een gevoel van herkenning opgelopen.
Het 'Dylan-fanaatschap' is geen bewuste keuze die ik op een bepaalde leeftijd heb genomen, maar een gegrepen worden door de muziek tijdens een toevallige kennismaking. En om er gelijk maar een leeftijd aan te hangen - want dat schijnt van belang te zijn - ik was vijftien, misschien zestien (het zal wel de leeftijd zijn dat het geheugen niet meer zo scherp is :-))
Voor de liefhebbers van data: woensdag is het 35 jaar geleden dat Blood on the tracks uitkwam. Een mooie gelegenheid voor Legacy recordings om de al máánden gepland staande heruitgave van Blood on the tracks als dubbel-cd daadwerkelijk aan te kondigen.

1 opmerking:

yvon zei

Hallo tom ik was een jaar of 5 toen ik besmet werd met het Bob Dylan virus en het is in de loop der jaren alleen maar erger geworden , het is wel een mooie virus .
De trail maakt mij nieuwsgierig ik wil nu ook weten wat de vraag is .
groetjes yvon