Dylan kort #1108

Dylans 'kladje' van "A Hard Rain's A-Gonna Fall" zal geveild worden, zie hier.
Het tijdschrift The History Of Rock 1966 ligt inmiddels ook in Nederland in de kiosk en heeft een schitterende foto van Bob Dylan op de cover. Echter, de aandacht voor Bob Dylan in dit tijdschrift is beperkt en de prijs van dit blad is behoorlijk (€15,-), zie hier.
Als Een Zwerkfkei: Over een week of twee verschijnt de bloemlezing Als Een Zwerfkei; Dichters over Dylan. Deze bloemlezing zou eerder al aan het begin van deze zomer verschijnen, nu dus vanaf half september verkrijgbaar. Zie hier.
Koos van der Merwe is een Zuid-Afrikaanse die Bob Dylan in vertaling zingt, zie hier. [met dank aan Wim voor de tip]

***

De Bob Dylan - 28 augustus quiz
In de jaren zestig stond er in Bob Dylans agenda op 28 augustus ieder jaar weer wat te doen, zo lijkt het. Welke van onderstaande beweringen klopt niet.

A. Op 28 augustus 1962 gaf Bob Dylan zijn eerste betaalde concert in een bijna uitverkochte Town Hall, New York.
B. Op 28 augustus 1963 speelde Bob Dylan enkele nummers tijdens de befaamde Mars op Washington.
C. Op 28 augustus 1964 laat Bob Dylan The Beatles kennis maken met cannabis in het Delmonico Hotel in New York.
D. Op 28 augustus 1965 geeft Bob Dylan een concert in het Forest Hills Tennis Stadium. Tijdens "Desolation Row" lacht het publiek.

De prijs voor degene die als eerste het goede antwoord in een reactie bij dit bericht achterlaat is de eeuwige roem (jawel).

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Bewering A is fout dacht ik. Eeuwige roem en gooi er nog een ticket voor Eindhoven bovenop aub. (Johan, Vlaanderen)

tom zei

Heel goed, Johan. De eeuwige roem is voor jou. Kaartje Eindhoven wacht hier op je: http://www.horecamarktplein.nl/uplog/8164_179_23-1/eetcaf-restaurant-a1-locatie-eindhoven.jpg

Anoniem zei

Hahaha... Ja, dan wordt dat de dag voordien (voor de zesde keer voor mij) Dylan in die Bunker van Brussel: Vorst Nationaal. Heb nog geen kaartje. Weet niet of ik me moet haasten.(Johan)