Boekenjacht

Wie mij kent weet dat ik niet alleen graag naar muziek luister, maar ook graag lees. Alleen daarom al is de grote boekenmarkt in Deventer een jaarlijks terugkerend feest. Ieder jaar vind ik wel wat Dylan-boeken die ik nog niet heb en ieder jaar doe ik al zoekende nieuwe ontdekkingen. Die nieuwe ontdekkingen zijn misschien nog wel het meest aangenaam. Vinden wat je niet zoekt (denk "I'll Keep It With Mine"). Zo ook gisteren.

Gisteren vond ik in een rijtje muziekboeken The Sounds Of Social Change. Op de kaft van dit boek staat een collage waarvoor onder andere het portret van Bob Dylan dat de hoes van Blonde On Blonde siert is gebruikt. Bij het zien van die collage wist ik al dat ik dit boek wilde hebben. Dat dit boek het (korte) essay "Dylan's Sellout of the Left" van Paul Wolfe bevat beschouw ik als een bonus.

Aangezien ik een zwak heb voor wat ik gemakshalve maar 'hippie-schrijvers' noem, was ik ook blij met de vondst van de dichtbundel The City & The Slumgoddess van Mike Evans. Bij thuiskomst las ik in die bundel:

the girl looking lost in a crowded
jazz club / the girl you always see
wandering, sadly, in zoos museums parks
stations stores streets / New York
Newcastle Preston Paris LondenLiver-
poolBradfordbirminghamfrankfurtedin-
burghantwerpenanywhere. She's the sad
eyed lady of the lowlands / alice blue
gown / nancy with the laughing face /
lucy in the sky wit diamonds.

En verder? Ach, verder stapels boeken - al dan niet Dylan-gerelateerd - een heerlijk zonnetje en een Belgische wafel overgoten met witte chocolade. Veel meer is er niet nodig voor een heerlijke zondag.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Je schreef voordien al over die boekenmarkt in Deventer en daarom wilde ik er ook eens naar toe. Ik was er dus ook zondag, helemaal vanuit België. Wel, klopt niet helemaal: ik was op de terugweg van het vogelpark Walsrode in Duitsland. Jij hebt wellicht een Dylan-radar, ik niet: geen enkel boek over Dylan opgemerkt. Ik kocht wel een Agatha Christie en daarin wordt misschien een sad-eyed lady vermoord teruggevonden. Leuk stadje trouwens. Een mooie dag! (Johan)

tom zei

Hoi Johan,

Ik vrees dat ik inderdaad een Dylan-radar heb. Naast de drie Dylan-boeken die ik heb gekocht ben ik zeker nog tien, elf andere Dylan-boeken op de boekenmarkt in Deventer tegengekomen die ik niet heb gekocht (omdat ik die boeken al heb). Nu is het natuurlijk wel zo dat ik al jaren op de boekenmarkt in Deventer kom en daardoor aardig weet welke handelaren eigenlijk altijd wel iets van / over Bob Dylan bij zich hebben.
Deventer is zeker een leuke stad en de boekenmarkt is voor de boekenliefhebber een waar feest.

Tom