Dylan kort #1286

Regisseur James Mangold gaat een film maken over Bob Dylan en dan specifiek over de periode waarin Bob Dylan zijn akoestische gitaar inruilde voor een elektrisch versterkte Fender gitaar. De rol van Bob Dylan zal gespeeld worden door Timothée Chalamet.
Bob Dylan zal zijn medewerking verlenen tijdens het maken van de film en een van de producers van de nog titelloze film is Dylans manager Jeff Rosen. Een mogelijke werktitel die circuleert voor de film is Going Electric.
Hetg script voor de film is mogelijk (deels) gebaseerd op het boek Dylan Goes Electric van Elijah Wald.
Het kan nog wel even duren voor we de film daadwerkelijk te zien krijgen. Timothée Chalamet is nog druk bezig met gitaarlessen en het filmen moet nog beginnen. Zie onder andere hier en hier.
Wintertijd met Arjan Lubach, tegen het eind komt Bob Dylan kort voorbij (41 minuten), zie hier. [met dank aan Hans]
Pinguin Radio plaatst een advertentie in de Volkskrant van 6 januari, in die advertentie: "King Nun zanger Theo Polyzoides noemt (de oude) Dylan, Richard Hell en R.E.M. als lichtende voorbeelden." [met dank aan Hans]

1 opmerking:

Anoniem zei

Zeer benieuwd naar deze film, het jaar belooft nu al veel goeds te brengen. Want het echte nieuws is natuurlijk dat Days of Yore er (dus toch) gaat komen, vrijwel zeker begin april, met het begin van de Japan-tour. Die titel lijkt overigens een werktitel te zijn, wellicht heet één van de nummers zo. We gaan het zien. En horen natuurlijk!
Groeten uit het Haagsche,
Fred