Dylan kort #1088

Europese tournee: De eerste data voor een Europese tournee van Bob Dylan in juni en juli staan inmiddels op Expecting rain. Er staan nog geen concerten in Nederland op de planning, maar wat niet is, kan nog komen (al verwacht ik geen concerten in Nederland).
De Volkskrant van vandaag bevat een door Gijsbert Kamer geschreven recensie van From his head to his heart to his hands van Michael Bloomfield. In deze recensie komt Bob Dylan (uiteraard) veelvuldig voorbij. Kamers recensie begint met: 'Een tijdens zijn optredens spraakzame Bob Dylan kwam ook in 1980 weinig voor. Maar op 15 november 1980 nam hij in het Warfield Theatre in San Francisco uitgebreid de tijd voor het inleiden van een gastmuzikant.' Die eerste zin is natuurlijk onzin. Wie kijkt op de website Olof's files ziet dat Bob Dylan tijdens de concerten van A Musical Retrospective Tour (november en december 1980) veelvuldig en uitvoerig tot het publiek sprak.
Mooie recensie van een mooie boxset. [met dank aan Simon voor de tip en Peter voor de scan]
VARA Gids: Giel Beelen kiest een track van de dag. Dat was op 16 februari Dylans 'Motorpsych nitemare'. Beelen over dit nummer: 'Een heel vroeg liedje van Dylan dat geïnspireerd is op de Hitchcock klassieker Psycho. Het is de track van vandaag wegens de tekst "I had to say something / To strike him very weird / So I yelled out / 'I like Fidel Castro and his beard.'" Vandaag in 1959 werd Fidel Castro premier van Cuba.' [met dank aan Simon voor de scan]
NRC Handelsblad van 14 februari bevat een door Bernard Hulsman geschreven recensie van het boek Ready for a brand new beat van Mark Kurlansky. Die recensie begint met: 'Vergeet Bob Dylan, vergeet Pete Seeger. Niet "The Times they are a-changin'" of "We shall overcome" is het Amerikaanse strijdlied van de jaren zestig, maar "Dancing in the street" van Martha and the Vandellas uit 1964, stelt de Amerikaanse non-fictie schrijver Mark Kurlansky in Ready for a brand new beat.'
Nog even afgezien van de vraag of je het eens bent met Kurlansky's aanname dat 'Dancing in the street' het strijdlied is van de jaren zestig, als Ready for a brand new beat maar half zo goed geschreven is als Kurlansky's boek 1968, dan is het zeker de moeite van het lezen waard.
Original album classics: In 'Dylan kort #1086' schreef ik dat op 31 maart een 5 cd tellende box met de titel Original album classics zal verschijnen, maar dat ik nog niet weet welke 5 albums in deze box zullen zitten. Inmiddels weet ik het wel, het gaat om Shot of love, Infidels, Real live, Dylan & the Dead en Oh mercy [met dank aan Arie].
Afbeelding: Een advertentie voor de video-release van The 30th anniversary concert celebration uit Mojo van november 1993. Binnenkort verschijnt The 30th anniversary concert celebration op dvd, blu-ray en (opnieuw op) cd.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Eigenlijk vind ik het helemaal nog niet zo'n gek idee... Dancing in the Street op hetzelfde niveau als Blowing in the Wind. Met Street Fighting Man van de Stones erbij hebben we in ieder geval een jaren 60 top 3!
Frans

Anoniem zei

ik zeg dat het Lowlands wordt