Dylan kort #100


Stef Kamil Carlens over Dylan. Op de vraag waarom een eerbetoon aan Dylan? antwoordt hij: Gewoon omdat de songs zo leuk zijn om te zingen. De teksten zijn fantastisch, Dylans songs hebben een sfeer die doet reizen en er zit veel mysterie en filosofie in. Kortom, er zijn duizend redenen om Bob Dylan te zingen. En een heel optreden alleen maar Bob Dylan kunnen zingen, dat is een fantastische reis. Verder lezen: hier.

Factory girl inclusief trailer hier.

Tell tale signs: 52 albums. Achtste Bootleg. Voor menig singer-songwriter had dit een zwanenzang geweest. Heruitgaves doen vaak de vraag "waarom!?" rijzen, en 'verborgen nummers' blijven in de meeste gevallen het best verborgen. Mijnheer Dylan echter weet nog steeds bewonderenswaardige pareltjes uit zijn archiefkast te trekken. Verder lezen: hier.

Frits Spits: In mijn boek schrijf ik over Bob Dylan dat hij mijn lichtschaduw is: hij lokt me naar gebieden waar iedereen eens zou moeten komen kijken, ik luister wel maar gehoorzaam niet. En ik voel me daar, op een of andere manier, ook een beetje schuldig over. Het volledige stuk staat hier.

Alleen Dylan filosofeert gestaag door en meer op de weblog Visions of Johanna.
Aanvullingen 15:00 uur:
De Bobboeken van Harry Prenger, hier.
Trouw tv: Het geloof en de twijfel van Bob Dylan.
Foto's van Mark Estabrook op flickr, gemaakt tijdens Dylans concert van 24 november 1978.
Bobquest op flickr.
Nog 2 foto's, gemaakt in Japan, 1978.
Stoned59 heeft 1 foto van Dylan op flickr.
En nog 102 foto's...

Geen opmerkingen: