Carnegie hall, New York 29 oktober 1963 - aanvulling


Hier schreef ik eerder over de onlangs opgedoken tape met 19 songs van Dylans concert in Carnegie hall, New York op 26 oktober 1963.
In Dylan kort #36 schreef ik over mijn twijfels rond de volledigheid van de opgedoken tape. Immers, in het boek A freewheelin' time van Suze Rotolo staat een krantenartikel van de hand van Robert Shelton afgedrukt waarin sprake is van 20 songs.
Wat is waarheid en wat fantasie? Hoe scherp is het geheugen? Kan het zijn dat Robert Shelton niet goed geteld heeft? Olof's files geeft ook een setlist met naar 19 songs.
Sheltons biografie over Dylan - No direction home - er op nageslagen (Da Capo press edition 1997) blz. 198: He [Dylan] moved through about twenty songs: "Hattie Carroll," "Oxford Town," Hero Blues," and, of course, "Talkin' John Birch"
Het eerste dat opvalt is natuurlijk dat hier geen sprake meer is van 19 of 20 songs, maar ongeveer 20 songs. Daarmee kun je alle kanten op. Maar wat interessanter is, is dat Shelton vier titels van songs noemt waarvan er twee - Oxford town en Hero blues - niet op de onlangs opgedoken tape staan.
Dat zou betekenen dat Dylan tijdens het concert op 26 oktober 1963 in Carnegie hall, New York (in ieder geval) 21 songs speelde en dat de onlangs opgedoken tape incompleet is.

Geen opmerkingen: