More Blood, More Tracks; The Bootleg Series vol. 14


Na de eerste informatie over More Blood, More Tracks die gisteren via verschillende kanalen lekte, is er vandaag de officiële aankondiging op bobdylan.com van het veertiende deel van The Bootleg Series.
De standaard-editie op 1 cd / 2 elpee bevat vroege versies van de 10 tracks van Blood On The Tracks aangevuld met "Up To Me". Op deze manier wordt met bekende composities ruim veertig jaar nadat de songs werden opgenomen een nieuw album gecreëerd.
Voor de liefhebbers is er de 6 cd's tellende luxe editie. (In beperkte oplage leverbaar.) Op deze luxe editie staat iedere take in chronologische volgorde van de New York-sessies voor Blood On The Tracks, inclusief incomplete takes, false starts en studio banter.
De luxe editie sluit af met de vijf in Minneapolis opgenomen songs van Blood On The Tracks. Wat deze opnamen aantrekkelijk maakt voor de Dylanliefhebber maakt de officiële aankondiging duidelijk: "During the production of Blood on the Tracks, Dylan asked [producer Phil] Ramone to speed up many of the masters by 2-3%, a common practice in the 1960s and ’70s, especially for records sent to AM radio. It was thought that doing so would give the songs a little extra bounce to better engage listeners. Most of the songs from the New York sessions that previously circulated, officially and unofficially, are the sped-up versions that Dylan requested. On More Blood, More Tracks, for the first time, we’re hearing the songs exactly as Dylan recorded them."
In tegenstelling tot de standaard-editie is de opzet van luxe editie niet het creëren van een album. De luxe editie van More Blood, More Tracks moet veel meer gezien worden als een historisch document, als een mogelijkheid om de magie achter het album Blood On The Tracks te ontdekken.
Doordat iedere take van de New York-sessies op de luxe editie van More Blood, More Tracks te vinden is, krijgt de luisteraar de kans om Dylan-klassiekers als "Tangled Up In Blue", "Idiot Wind" en "If You See Her, Say Hello" van hun embryonale fase tot volwassen song horen groeien. Het kunnen luisteren naar dit proces wordt ondersteund door de reproductie in het boek bij de luxe editie van alle pagina's uit Bob Dylans aantekenboek waarin hij de songs voor Blood On The Tracks schreef.
Voor de tracklist van More Blood, More Tracks zie het bericht hieronder of de informatie op bobdylan.com.
Als lekkermakertje is de allereerste song opgenomen tijdens de allereerste sessie voor Blood On The Tracks vrijgegeven: "If You See Her, Say Hello" (take 1) van de sessie van 16 september 1974.

 

 Zoals altijd na de aankondiging van een nieuw deel van The Bootleg Series ontstaat de zoektocht naar de winkel waar het album het goedkoopst is. Bij voorgaande releases van The Bootleg Series plaatste ik hier de tips van lezers over de verschillende (web)winkels en de verschillende prijzen die hier en daar betaald moeten worden. Lezers hebben aangegeven dit als prettig te ervaren. Daarom zijn tips over waar More Blood, More Tracks goedkoop te krijgen is meer dan welkom. de prijzen op 20 september: bol.com €144,99 amazon.de €119,99 Fanzine Isis £107,99

6 opmerkingen:

Jurgen Konniger zei

Hoi Tom,

Bedankt voor de aankondiging en extra informatie over de nieuwste uitgave van de Bootleg Series.

Wat betreft de prijzen, meestal zakken die in aanloop naar de releasedatum. Als je nu al bestelt, betaal je bij Amazon en bol.com de laagste prijs tussen moment van bestellen en de uiteindelijke releasedatum.

Overigens is de box op bobdylanisis.com al uitverkocht.

Na het bestellen kan het (lange) wachten nu beginnen :-)

Groeten,
Jurgen

Hans Oosterhof zei

Amazon.de biedt Vol 14 niet aan voor 199 euro, maar voor 119 euro Tom. Je moet dan alleen wel tot 7 /11 wachten voor ie in huis is.

Hans Oosterhof zei


https://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B07H5VTTDD/expectingra0f-21

tom w zei

Dank voor de reacties! Mijn bewering dat de box bji Amazon Duitsland 199 kost was natuurlijk een stomme tikfout. Dat heb ik inmiddels aangepast. Excuses!
Tom

Frans zei

Bij Platomania gaat ie weg voor €149,99. En het is natuurlijk een beetje een gok, maar het is ook een goed idee om Marktplaats in de gaten te houden. Daar heb ik de vorige twee gekocht.

tom w zei

dank Frans!
Ik zal binnenkort weer een lijstje maken met alle prijzen op een rij. Dan neem ik Platomania daar ook in op.
Tom